objavljeno 17.02.2008. 23:29:54

Hrovat iznenadila, Janica i Tomba pali

Najveće legende svjetskog skijanja oduševile Zagrepčane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (afp)

Alberto Tomba, Janica Kostelić, Ingemar Stenmark, Marc Girardelli, Bojan Križaj...Svi na jednome mjestu. Sljemenski spektakl završio je na najljepši mogući način. Utrka legendi možda nije toliko oduševila u natjecateljskom smislu, ali sama je pojava ljudi koji su obilježili svjetsko skijanje oduševila Zagreb.

To ne znači da je i na stazi bilo nezanimljivo. Dapače, paralelni veleslalom ima svoje draži. Pobijedila je Slovenka Urška Hrovat i to nakon što je u finalu ‘oprala’ sunarodnjaka Bojana Križaja.

Humanitarni karakter utrkeSve te zvijezde nisu se okupile u Zagrebu tek tako da odrade utrku. Cijela je priredba bila humanitarnog karaktera a najvažnija je vijest da 250 tisuća kuna odlazi Specijalnoj dječjoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri. Slovenki je pobjeda stigla u pravo vrijeme, budući da danas slavi 34. rođendan.

S velikim zanimanjem pratili su se nastupi Janice Kostelić i Alberta Tombe. Na kraju je priča završila pomalo neslavno - oboje su ‘poljubili’ snijeg. Međutim, i atraktivni padovi dali su dodatnu draž ovoj utrci...  (METRO)

17.02.2008. 23:29:54
http://m.metro-portal.hr/hrovat-iznenadila-janica-i-tomba-pali/3082/