« Spektakli
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
NAJAVE

House of Flamingo otvara svečanu premijeru filma o Grace Jones u kinu Europa!

Autorica filma je zadnjih 12 godina svog života posvetila Grace Jones, prateći je po cijelom svijetu; od rodne Jamajke, preko Pariza pa sve do Tokija

Grace Jones: Bloodlight and Bami
Grace Jones: Bloodlight and Bami (Arhiva)
Više o

Grace Jones

,

House of Flamingo

,

Grace Jones: Bloodlight and Bami

Prošle godine Grace Jones se s napunjenih 70 godina, prvi put predstavila domaćoj publici koncertom u pulskoj Areni, na otvorenju Dimensions festivala, a ove godine publika ima priliku upoznati i drugu stranu glazbene legende! Veća od života, divlja, strašna, androgina, Grace Jones igra sve ove uloge, pa i više od toga.

Nevjerojatan dokumentarac "Grace Jones: Bloodlight and Bami", još jedne iznimne žene Sophie Fiennes ("Pervertitov vodič kroz film" i "Pervertitov vodič kroz ideologiju") imat će svoju hrvatsku premijeru u kinu Europa, u petak 21. prosinca, u 21 sat.

Autorica filma je zadnjih 12 godina svog života posvetila Grace Jones, prateći je po cijelom svijetu; od rodne Jamajke, preko Pariza pa sve do Tokija. Dok se Grace razotkriva pred našim očima, i pomaže nam da upoznamo što se nalazi iza maske, Sophie donosi priču o glazbenoj ikoni koja je odlučila život zgrabiti za jaja i držati, već preko sedam desetljeća! Film prati Grace na putovanju automobilom duž njezine rodne Jamajke, gdje otkrivamo njezine obiteljske korijene. Za to vrijeme senzualnost otoka i njegov tropski sjaj odzvanjaju užicima koji su podjednako utjecali na Grace i njezin apetit za životom...

Nakon što su diljem Hrvatske i Europe oponašale glazbene dive poput Lady GaGe, Whitney Houston ili Barbare Streisand, vrijeme je i za neponovljivu Grace Jones. U petak, 21. prosinca, prije same premijere filma, na scenu izlaze Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity i ne ostavljaju nikoga ravnodušnim!

House of Flamingo je jedinstveni umjetnički kolektiv koji svojom pojavom i talentom osvaja publiku od 2013. godine, promovirajući nezavisnu queer i drag scenu diljem kontinenta, a sada su pripremili i posebnu točku inspiriranu Grace Jones, njihovim velikim idolom. Nakon premijere u kinu Europa, zabava se nastavlja u klubu Pločnik do 2 sata ujutro, u kultnom podrumu zvanom Klein gdje će nas na 4x4 ritmove rasplesati Bunar kolektiv.

15.12.2018. 16:30:25
Novi komentar
nužno
nužno