« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BORIS ŠPREM

Hoto grupa bi trebala pričekati odluku Upravnog suda

Rizik da se gradi prije konačnog pravorijeka snosi onaj tko se te preporuke ne drži, zaključio je Šprem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Hoto grupa

,

Boris Šprem

,

Upravni sud

,

Varšavska

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem odgovarajući danas na upit novinara o mogućnosti da Hoto grupa tuži Grad, budući ima sve potrebne dozvole za gradnju koja joj se onemogućava, izjavio je da su preporučili investitorima da pričekaju rezultat upravnog postupka koji završava pred Upravnim sudom i njegov konačni pravorijek.

Investitor Tomo Horvatinčić i Hoto grupa po konačnom rješenju Ministarstva graditeljstva imaju pravo graditi, ali je preporuka da se iscrpe sva pravna sredstva na raspolaganju i sagleda cjelokupnost, pa i materijalne posljedice.

Opovrgnuo je tvrdnje da je SDP promijenio stajalište u vezi izgradnje projekta poslovno stambenog kompleksa Hoto grupe na Cvjetnom trgu, koji nije sporan, nego, kako je rekao, njegov prilaz kompleksu iz Varšavske ulice.

Prometna studija koja je govorila o tim detaljima "nije bila na vidjelu" i još uvijek ju nisam vidio, jer mi nije bila dostupna, rekao je Šprem.

Podsjetio je da je Gradska skupština raspravljajući o ukupnom stanju urbanističke politike 18. ožujka jednoglasno zaključila cijeli niz mjera koje treba poduzeti da se takve situacije više ne bi događale i preporučila gradonačelniku i Hoto grupi da pokušaju revidirati projekt kako bi se osigurao na drugačiji način pristup stambeno poslovnom kompleksu Hoto grupe.

Rezultata nema, mi (Skupština grada) nismo ni u kakvoj suradnji i dogovoru s udrugama Pravo na grad i Zelena akcija koji organiziraju mirne prosvjede na što imaju pravo i mi podržavamo to njihovo pravo da izraze svoje stavove kojI imaju utemeljenja, rekao je Šprem.

Očekujemo da će doći do kompromisa i bio bi dobro da je i Ministarstvo graditeljstva i zaštite okoliša u tome sudjelovalo, nego prebacuje odgovornost na Gradsku skupštinu, a za to nema nikakvog razloga, dodao je.

Upitan osjeća li se odgovornim za nastalu situaciju, Šprem je odgovorio da cjelokupno stanje u gradu Zagrebu, svaki problem i svaki slučaj koji Gradska skupština treba rješavati. (hina/metro-portal)

20.05.2010. 15:41:31
Novi komentar
nužno
nužno