« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca

Horvatinčić namjerava prodati svoj projekt

Hoto grupa snažno optužuje ‘neprijatelje Zagreba’

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije sumnjaju da je riječ o poslovnom triku
Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije sumnjaju da je riječ o poslovnom triku (Bojan Mrđenović/CROPIX)
Više o

Cvjetni trg

,

Pravo na grad

,

Hoto grupa

,

Horvatinčić

Predsjednik uprave Hoto grupe Tomislav Horvatinčić izjavio je jučer da je 99 posto siguran kako će odustati od projekta na zagrebačkom Cvjetnom trgu, te da ne zna što bi se još moglo dogoditi da ostane u tom projektu.

‘Moja razmišljanja o odustajanju o uređenju donjogradskog bloka u centru Zagreba slijed su događaja koji su mi se kao vlasniku i investitoru dogodili u zadnje dvije godine. Javnost je vješto izmanipulirana zamjenom teza. Projekt Cvjetni prolaz, odgovorno tvrdim, ruše oni koji ne vole ovaj grad, koji žele oronula dvorišta i štakornjake u centru Zagreba. Njima ne odgovora uređena metropola ni nova uređena pješačka zona, a naravno ni novoostvarena vrijednost. Njima jednostavno ne odgovara europski Zagreb’, izjavio je Horvatinčić.

Teorije zavjere‘Sada će šansu imati ljudi koji stalno guraju francuski kapital u centar grada: Srpska pravoslavna crkva, HNS, Vera Petrinjak-Šimek, Teodor Celakoski i dr.’, kaže Horvatinčić. 

Utvrdio je da Hrvatskom vlada antipoduzetnička klima i raspoloženje. ‘Bilo što da radimo, dakle gradske i državne projekte, oni nisu dobri i nisu dobro prihvaćeni, a kamoli onda kad jedan privatni poduzetnik hoće urediti ovako nešto, kao što je projekt Cvjetni prolaz gdje je ‘dnevni boravak’ Zagrepčana, gdje je srce Zagreba’, kaže Horvatinčić. ‘Mislim da je ipak velika većina Zagrepčana za moj projekt uređenja Cvjetnog prolaza, ali su na žalost šutljivi, nenametljivi i nevidljivi’, ocijenio je.

Horvatinčić je najavio da će projekt ‘Cvjetni prolaz’ staviti na tržište, a cijenu nije htio reći. (METRO) 

01.04.2008. 02:05:46
Novi komentar
nužno
nužno