« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
huligani na djelu

Horde zla nastradale u Širokom Brijegu, jedan mrtav i deseci ozlijeđenih

POGLEDAJTE VIDEO - Jedan navijač nogometnog kluba Sarajevo ubijen je u nedjelju u sukobima s policijom i huliganima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

huligani

,

huligani široki brijeg

,

Vedran Puljić

,

ubojstvo navijača Sarajeva

"Navijač iz Sarajeva Vedran Puljić smrtno je stradao od ozljeda zadobivenih od oštroga predmeta", rekao je Čutura. Odbacio je neslužbene tvrdnje kako je 24-godišnji mladić ubijen iz vatrenoga oružja o čemu se nagađalo.

"O tome što je prouzročilo smrt moći ćemo reći tek nakon obdukcije, no nije ubijen iz vatrenog oružja", rekao je.

Dodao je kako je ozlijeđeno više desetaka navijača i policajaca u pravoj drami koja se odvijala u tome gradu tijekom poslijepodneva uoči nogometnog susreta koji zbog incidenata uopće nije održan. Glasnogovornik MUP-a je dodao kako je više osoba privedeno, te da policija provodi istragu.

Epilog izgreda je i izgoreno policijsko vozilo, razbijeni izlozi, te prozori na obiteljskim kućama.

Očevici iz Širokog Brijega tvrde da je poveća skupina navijača Sarajeva čim je izašla iz autobusa počela bacati kamenje i premlaćivati slučajne prolaznike nedaleko od stadiona Pecara gdje se trebao igrati nogometni susret.

Susret je osiguravao vrlo mali broj policajaca budući da je najveći broj policajaca iz Širokog Brijega i okolnih općina bio prebačen u Mostar gdje se također igrala utakmica visokog rizika između Zrinjskog i Veleža, koja je ranijih godina bila obilježena međunacionalnim sukobima Hrvata i Bošnjaka.

Umjesto u Mostaru, ovi izgredi kulminirali su u Širokom Brijegu. Huligani su zapalili i jedno policijsko vozilo u Širokom Brijegu te su se raširili po gradu napadajući više civila. U tome trenutku došlo je do otvorenog sukoba navijača Sarajeva i Širokog Brijega koji su se sa stadiona uputili prema gradu kada su čuli da se događaju neredi.

U općem metežu jedna je osoba po riječima očevidaca otišla po kalašnjikov i ispalila rafal u zrak. No ni to nije spriječilo nastavak sukoba navijačkih skupina. Još uvijek nije poznato tko, ali netko je iz mase pucao na navijače. Prema jednoj varijanti bili su to policajci, a po drugoj civili koji su oteli oružje policiji.

Stvari su se primirile kada je angažirana jedna postrojba specijalne policije. Tada su se navijačke skupine uspjele razdvojiti. U širokobriješki Dom zdravlja se tijekom poslijepodneva prijavilo više desetina osoba tražeći pomoć. Velik broj ozlijeđenih prebačen je i u Mostar na odjel Urgentne medicine, tvrde lokalni mediji u Mostaru. (hina/metro-portal)

04.10.2009. 19:31:45
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    suad
    05.10.2009. 13:14
    Ovo sto se desilo u Sirokom je samo potvrda nacionalizma i mrznje prema bosancima i muslimanima i ovo veze nema sa sportom...zar je moguce da je i policija koja bi trebala da stiti prava gradjana i ako nista da razdvoji i smiri nerede,naglas vikala UBIJTE BALIJE.-Sve ovo ukazuje na samo jos jedna vid mrznje i nacionalizma koji je izgleda i dalje ziv i koji se nemoze unistiti..prava seljacka bagra jednom rijecju ..ali treba sada doci u Sarajevo i onda pokazati hrabrost koju su imali protiv 200 navijaca...a po navodnim izvorima svi su mjestani izasli na ulice da biju nezasticene navijace...ovo na ovome nece ostati...
    GRADJANIN SARAJEVA---SUAD
  2. avatar
    NoName
    23.01.2012. 23:22
    SKUTORSKE PICKE!! MAMU VAM JEBEMO!!
Novi komentar
nužno
nužno