« Sport
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
123.540.841 KUNA

HOO usvojio proračun za 2010. godinu

Smanjenje iznosa redovnih sredstava iz državnog proračuna HOO se nada nadoknaditi većim udjelom u postotku sredstava od Igara na sreću

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)
Više o

HOO

,

Zlatko Mateša

,

proračun

Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), s 94 glasa za i jednim glasom protiv, usvojila je Program javnih potreba sporta državne razine i proračuna HOO-a za 2010. godinu u iznosu 123.540.841 kuna.

U olimpijskoj 2010. godini, 90 posto sredstava usmjerena su na programe nacionalnih sportskih saveza među kojima su natjecanja na međunarodnoj razini, nastup hrvatske olimpijske delegacije na ZOI Vancouver u veljači 2010. godine, razvojni programi od onih za najmlađe, perspektivne, do vrsnih i vrhunskih sportaša koji se pripremaju za Olimpijske igre u Londonu 2012., te razvojni programi za kvalitetne i vrhunske trenere.

U strukturi prihoda je došlo do promjene jer su redovna sredstva iz državnog proračuna svedena na 57 posto u odnosu na 2009. godinu, ali se kao kompenzacija očekuje veći udjel u postotku sredstava od Igara na sreću, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Skupština je dvotrećinskom većinom usvojila izmjene Statuta HOO-a u dijelu u kojem se Skupštini daje mogućnost donošenja odluke o stavljanju u status mirovanja onaj nacionalni sportski savez koji je u stečaju. Izmjenama Statuta, Vijeće HOO-a moći će donijeti odluke o direktnom financiranju određenih sportskih programa s ciljem zaštite sporta, priprema i nastupa sportaša na natjecanjima.

Članovi Skupštine donijeli su odluku o prestanku članstva Savezu sportova Koprivničko-križevačke županije zbog neostvarivanja ciljeva i zadaća zbog kojih je osnovan, odnosno ne ostvaruje sportske programe, ne održava skupštine i sjednice, a HOO-u su dostavljani neistiniti podaci. U članstvo je primljena Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije koja vrlo uspješno djeluje već nekoliko godina. (hina/metro-portal)

20.12.2009. 19:41:56
Novi komentar
nužno
nužno