« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine
NOVOSTI

Honor the Space

HONOR je prvi brand pametnih telefona koji sudjeluje u inovativnim naporima koji se provode u suradnji sa značajnim tvrtkama i organizacijama kao što su Blue Origin i NASA

Podrška znanosti
Podrška znanosti (Honor)
Više o

Honor

HONOR, najpopularniji brand pametnih telefona za mlade na svijetu, podupire mlade grčke znanstvenike u provedbi revolucionarnih svemirskih eksperimenata, čime ostaje vjeran svojem određenju za pružanjem podrške mladima kako bi razvijali svoju kreativnost i pratili svoje snove. HONOR Grčka podupire učenike u provedbi inovativnih pokusa u uvjetima nulte gravitacije sudjelujući u misijama zrakoplovne tvrtke Blue Origin, kroz NASA-in program "Flight Opportunities."

Suradnja s Blue Origin inspirirana je profesorima dr. Takisom Papadopoulosom i dr. Periclesom Papadopoulosom, poznatim profesorom zrakoplovstva na Državnom sveučilištu San Jose u SAD-u i dugogodišnjim partnerom NASA-e. Kroz godišnja Pan-Hellenic natjecanja i pod pokroviteljstvom Udruge grčkih fizičara, grčki učenici imaju priliku provesti eksperiment na visini linije Von Karman, 100 km iznad razine mora. Kao rezultat toga, grčke škole prve iz Europe sudjeluju u takvoj misiji.

Eksperimentalni rad studenata odnosi se na različita područja znanosti, kao što su fizika i biologija, a prenosi se u svemir raketom Blue Origin, New Shepard. Na visini linije Von Karman, kapsula se odvaja od rakete, ostajući u nultoj gravitaciji nekoliko minuta. Studentski eksperimenti moraju se provesti u tom kratkom vremenu. Da bi postigli cilj, studentski timovi treniraju gotovo 18 mjeseci kroz tjedne sastanke, uz mentorski proces koji uključuje ugledne nastavnike iz različitih područja kao što su fizika, kemija i matematika, kao i pitanja vezana uz svemirsku tehnologiju.

NASA-in program Flight Opportunities izvrsna je prilika za mlade znanstvenike da objavljuju svoje inovativne ideje, a HONOR je ponosni pokrovitelj rada grčkih studenata koji su uključeni i djeluju pod okriljem "HONOR THE SPACE" programa. Također, HONOR je prvi brand pametnih telefona u Europi koji podupire takve pionirske inicijative, provedene u suradnji s globalnim agencijama i tvrtkama kao što su Blue Origin i NASA.

"U HONORU, mladi su izvor inspiracije i dio naše DNK. Izuzetno smo ponosni što podržavamo inovativne inicijative koje stvaraju znanstvenike budućnosti. U isto vrijeme, takvi napori daju nam motivaciju i nadu za budućnost", kaže Dimitris Rizoglou, voditelj marketinga HONORA u Grčkoj.

28.06.2019. 09:33:00
Novi komentar
nužno
nužno