« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
TRŽIŠTE

HONOR ostvario velik rast unatoč padu globalne industrije

Flagship uređaj HONOR View20 uskoro će biti predstavljen globalno, utirući tako put za moćan početak 2019. godine

Honor je sve jači
Honor je sve jači (Honor)
Više o

Honor

HONOR, vodeći e-brand pametnih telefona, učvrstio je svoj vodeći položaj u industriji snažnim rastom u 2018. godini, unatoč globalnoj gospodarskoj krizi. Prema podacima IDC-ai, u prva tri tromjesečja 2018. godine globalno tržište pametnih telefona zabilježilo je pad od 3,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. No, HONOR je u istom razdoblju ostvario rast od 27,1 % te se sada nalazi na prvom mjestu po tržišnom udjelu na mid i high-end online tržištu.

„Honorovi beskonkurentni proizvodi s nenadmašnom vrijednošću pomažu nam osvojiti podršku naših 100 milijuna fanova diljem svijeta. Vjerujemo da će HONOR uskoro ispuniti naš cilj da se u iduće tri godine pozicioniramo među pet najvećih brendova pametnih telefona na svijetu te među tri najveća u idućih pet godina. Ove smo godine naš brend nadogradili novim logom s bojama u pokretu popraćen sloganom „HONOR MY WORLD", te s novom misijom da stvorimo inteligentan svijet koji pripada globalnoj mladeži. Novi će brend nastaviti odzvanjati te će dodatno ubrzati naš poslovni rast", rekao je g. George Zhao, predsjednik Honora.

Globalno predstavljanje pametnog telefona HONOR View20 održat će se 22. siječnja u Parizu. Ovaj novi flagship uređaj utjelovljuje Honorove najnovije inovacije i kreativnost. Od svog osnutka, HONOR je stvarao povijest na svim frontama, vodeći revoluciju pametnih telefona u umjetnoj inteligenciji (AI), izvedbi i dizajnu proizvoda.

Honorova evolucija u umjetnoj inteligenciji (AI)

Umjetna inteligencija ima izuzetan značaj u industriji. Prema studiji koju je izradio PwCii, predviđa se da će umjetna inteligencija 2030. godine doprinijeti globalnoj ekonomiji sa do 15,7 bilijuna dolara. Prepoznavši taj značajan trend, HONOR je nedavno predstavio ultimativnu AI kameru za HONOR View20. Uređaj koristi AI računalnu snagu i snagu grafičkog procesora koje omogućuju dvostruki ISP i dvostruki NPU na Kirinu 980 kako bi s prvom na svijetu 48-megapikselnom stražnjom kamerom (koju pokreće senzor Sony IMX586) pronašao ono bitno u fotografijama i stvorio jedinstvenu 48MP AI fotografiju visoke razlučivosti.

Tijekom godina, HONOR je zapanjio svijet nizom proboja na području umjetne inteligencije. U prosincu 2016. godine HONOR je predstavio HONOR Magic, prvi telefon u industriji s AI sustavom „Magic Live" u pametnom telefonu kojim provjerava ekosustav, uči kako surađivati s tvrtkama te pomaže u dizajniranju aplikacija za oblak. Godinu dana kasnije HONOR je prešao na sljedeću razinu i u HONOR View 10 ugradio AI čipset Kirin 970 te time omogućio moćno prepoznavanje scena i mogućnost samoučenja. Također opremljen istim AI čipsetom, HONOR 10 ponudio je dvostruku AI 2.0 kameru i prvu u industriji tehnologiju semantičke segmentacije slike koja u stvarnom vremenu može prepoznati više od 500 scenarija u 22 kategorije.

Honorova evolucija u performansama

HONOR u svoje pametne telefone neprestano ubacuje revolucionarne hardverske i softverske nadogradnje kako bi korisnicima pružio besprijekorne performanse. HONOR je svoj najnoviji HONOR View20 opremio s Link Turbom koji koristi umjetnu inteligenciju i velike podatke za automatsku analizu ponašanja korisnika i stanja mreže, što im omogućuje da se neprimjetno prebacuju između Wi-Fi ili 4G mreže i povećaju brzinu preuzimanja korištenjem obje mreže istovremeno.

Nadalje, HONOR je prošle godine izdao seriju high-end tehnologije. GPU Turbo, pokrenut u lipnju 2018. godine, revolucionarno je rješenje za integraciju hardvera i softvera koje dramatično povećava snagu grafičke obrade za 60 %, te smanjuje potrošnju energije SoC-a (System on Chip) za 30 %. HONOR je pokrenuo i sustav tekućeg hlađenja opremljenim devetoslojnim termalnim dizajnom i cijevi za tekuće hlađenje koji pruža 41 % bolji gubitak topline i do 10°C nižu temperaturu CPU-a kod mobilnih telefona.

Honorova evolucija u dizajnu proizvoda

HONOR daje prednost dizajnu svojih proizvoda u smislu funkcionalnosti i estetike, čega je HONOR View20 upravo savršena kombinacija. HONOR View20 dolazi s Honorovom potpuno novom tehnologijom zaslona, All-View zaslonom, koji se odlikuje prvim na svijetu dizajnom s prednjom kamerom u zaslonu, te živopisnim i dinamičnim dizajnom boja u obliku slova V koji omogućuje nanolitografska tehnologija.

HONOR od početka vodi utrku do „pravog" zaslona punog prikaza, još od 18:9 zaslona bez okvira (bezel-less) za HONOR 7X i HONOR View10 u 2017. godini. Nedugo zatim, HONOR je predstavio HONOR 10 s urezanim zaslonom, odnosno zubom, čime je dodatno proširio područje prikaza.

HONOR dominira modernim dizajnom pametnih telefona otkako je unio boje u pametne telefone s plavom bojom Sapphire Blue za HONOR 8 u 2016. i sivom bojom Glacier Grey za HONOR 9 u 2017. godini. HONOR se nakon toga odmaknuo od jednobojnog dizajna i predstavio HONOR 10 i HONOR 10 Lite u prelijevajućim bojama, te HONOR 8X s dvostrukom teksturom.

i International Data Corporation (IDC) (2018) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker 2018 Q3 from https://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=37

ii PricewaterhouseCoopers (PwC) (2018) Artificial Intelligence Predictions 2019 Report from https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/artificial-intelligence-predictions-2019.html

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

17.01.2019. 09:32:00
Novi komentar
nužno
nužno