« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
DXOMARK

Honor Magic5 Lite je - najbolji

HONOR Magic5 Lite okrunjen kao telefon broj jedan na svijetu po performansama baterije prema DXOMARK-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

DxOMark

,

Honor Magic5 Lite

HONOR, jedan od vodećih brendova pametnih telefona, nastavlja pomicati granice inovacija s najnovijim uređajima. DXOMARK, vodeći svjetski laboratorij za procjenu kvalitete, stavio je HONOR Magic5 Lite na prvo mjesto na svijetu po performansama baterije, čime je učvrstio svoju poziciju vrhunskog izbora za potrošače koji traže pouzdan i visokoučinkovit pametan telefon.

HONOR-ov fokus na inovacije hardvera vidljiv je kod novog HONOR Magic5 Lite, na kojem je korištena nova, iznimno čvrsta i lagana aluminijska legura. Ova komponenta prošla je desetke tisuća testova, uključujući savijanje, pad, snagu, udar i otpornost na stres. Kao rezultat toga, težina srednjih okvira smanjena je za 4 grama, a debljina se smanjila za 15%, čime je dobiven lakši, jači i kompaktniji uređaj.

Snaga baterije Magic5 Lite također je bez premca i 3% je tanja od običnih baterija te vrste. Izgled visoke gustoće PCB-a uređaja povećava ukupnu stopu iskorištenosti PCB-a za 5%. Nadalje, raspored baterije optimiziran je kako bi se maksimizirao prostor i smanjila debljina. HONOR je pronašao ravnotežu između performansi i korištenja prostora optimiziranjem rasporeda antene. Tako je u malom i tankom uređaju HONOR uspio ugraditi bateriju od čak 5100 mAh, što je pravi inženjerski uspjeh tvrtke.

Osim optimizacije hardvera, HONOR je također značajno unaprijedio svoj softver implementiranjem značajki koje čuvaju vijek trajanja baterije. To uključuje inteligentno korištenje čipova, kontrolu na razini procesa aplikacije, odabir pametne mreže i upravljanje nepredviđenom potrošnjom energije. Ove značajke pomažu u smanjenju pražnjenja baterije, čak i kada korisnik ne koristi telefon aktivno, pružajući jedinstveno i neusporedivo iskustvo.

Rigorozan proces testiranja DXOMARK-a potvrdio je iznimne performanse baterije HONOR Magic5 Lite. Laboratorijsko testiranje sadržavalo je četiri plana ispitivanja koja su uključivala tipičan scenarij korištenja telefona, vanjski test u pokretu, kalibrirani test i test punjenja. Testovi su provedeni pomoću robota koji oponašaju ljudske geste i dizajnirani su za simulaciju korištenja u stvarnom svijetu na način na koji bi to prosječan korisnik činio. Rezultati su potvrdili izvanrednu autonomiju HONOR Magic5 Lite, koji je izdržao više od 3 puna dana umjerenog korištenja[1], i izvanrednu učinkovitost tijekom pražnjenja, čime je postao glavni izbor potrošača koji traže pouzdan i visokoučinkovit uređaj.

„Baterija telefona HONOR Magic5 Lite na našim se testovima autonomije pokazala izvanredno dobrom, izdržavši 74 sata pri umjerenom korištenju. Osim toga, struje pražnjenja uređaja bile su vrlo niske u svim slučajevima upotrebe, što dokazuje inženjerski napor koji je uložen u optimizaciju performansi," rekao je Olivier Simon, zamjenik tehničkog direktora i direktor odjela za baterije DXOMARK-a.

„U HONOR-u smo predani pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva, a iznimne performanse baterije HONOR Magic5 Lite svjedoče o toj predanosti", rekao je Bruce Huang, direktor HONOR-a za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju. „Ponosni smo što nudimo pametni telefon koji našim korisnicima osigurava neprekidno i besprijekorno iskustvo, te smo oduševljeni što je DXOMARK uređaj proglasio najboljim pametnim telefonom po performansama baterije."

HONOR Magic5 Lite dio je HONOR Magic5 serije pametnih telefona koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni. 

17.02.2023. 17:14:21
Novi komentar
nužno
nužno