« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Hondin Pilot nove generacije ima mjesta za osam putnika

Honda je u SAD-u predstavila serijsku verziju novog crossovera sa 250 KS

HONDU Pilot pokreće V6 i-VTEC benzinac
HONDU Pilot pokreće V6 i-VTEC benzinac
Više o

honda

,

NAIAS

,

Pilot

Kako bi se uspješno mogla nositi s konkurencijom u SAD-u, Honda je na NAIAS autosalonu u Detroitu u siječnju predstavila drugu generaciju crossovera Pilot u formi koncepta. Samo par mjeseci poslije, Honda je već lansirala i serijsku verziju koja se skoro ne razlikuje od koncepta.

Ispred konkurencije

U usporedbi s modelima iste klase Buick Enclavom i Mazdom CX-7, Pilot svakako nije ljepši, ali zato ima cijeli niz drugih prednosti. Primjerice, kabina je izuzetno dobro izolirana od svih zvukova.

Japanci novi Pilot inače najavljuju kao crossover utility vehicle model s najboljim karakteristikama SUV-a i automobila. S obzirom da je Honda odlučila veliku pažnju pokloniti sigurnosti putnika, Pilot druge generacije, dug 4849 mm, ima elektronsku kontrolu stabilnosti (VSA), EBD, ABS, prednje i bočne zračne jastuke, zračne zavjese kao i Traction control.

Japanci se nadaju kako će kupce privući vrlo prostranim interijerom u kojem mjesta ima za čak osam putnika. Oni se mogu smjestiti u tri reda sjedala, s time da se drugi i treći red sklapaju u odnosu 60:40.

Tehničke karakteristike

Pilot ima naplatke od 17 cola s gumama dimenzija 245/65/R17, te novi, 250 ‘konja’ snažni 3,5-litarski benzinac V6 i-VTEC. Maksimalni okretni moment mu je 343 Nm koji razvija pri 4800 o/min. Agregat je uparen s automatskim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa i raspolaže s Hondinom VCM (Variable Cylinder Management) tehnologijom.
Ona je zadužena za efikasno smanjenje potrošnje goriva na način da se isključuju dva ili tri cilindra. Prodaja počinje na jesen 2008. 

Piše: Piše: Ž. Simunić
17.04.2008. 00:40:31
Novi komentar
nužno
nužno