« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Honde prave na putu stare slave

Accord limuzina i karavan Tourer imaju sportskiji dizajn i motore koji već ispunjavaju Euro 5 normu

Fotografija vijesti
Više o

honda

,

accord

,

ADAS

Šefovi Honde nisu čekali Ženevski salon da javnosti objave fotografije i tehničke detalje novih modela u srednjoj klasi - Accorda limuzine i karavana Accord Tourer. Za njih najprije treba kazati da imaju atraktivniji i sportskiji dizajn, naprednu tehnologiju i motore koji već ispunjavaju Euro 5 ekološku normu, iako na snagu stupa tek u rujnu 2009.

Agregati usklađeni s Euro 5 standardima su jači i štedljiviji, kažu Japanci. Hondin dizelaš druge generacije i-DTEC sa 150 KS i 230 Nm napravljen je na bazi nagrađivanog i-CTDi agregata. Nije bučan i posjeduje višenamjensku tehnologiju ubrizgavanja goriva, te posebni filtar za manju emisiju štetnih plinova.  

Adas sustavADAS ima tri napredne tehnologije - sustav za održavanje pravca (LKAS) s kamerom, adaptivni tempomat (ACC) s radarom za održavanje udaljenosti, te CMBS za praćenje razmaka i brzine vožnje. 

Benzinac 2.0 i-VTEC razvija 156 KS pri 6300 o/min. Pojačan mu je promjer ispuha, optimizirano zatvaranje ventila i poboljšan protok zraka.
Ravno 200 ‘konja’ ima 2,4 motor uz okretni moment od 233 Nm. Sustav za stabilizaciju VSA je dio standardne opreme. Dostupan u dodatnoj opremi na 2.2 i-DTEC i 2.4 i-VTEC je Hondin sustav za pomoć u vožnji (ADAS). (ŽS) 

13.02.2008. 23:26:22
Novi komentar
nužno
nužno