« Život
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Homoseksualnost se prenosi na dijete suprotnog spola?

Kod homoseksualnosti postoji epigenetička, a ne genetička veza tako da je teško identificirani glavni gen koji je prenosi

Kako (i kada) se postaje gay
Kako (i kada) se postaje gay (Arhiva)
Više o

genetika

,

homoseksualnost

,

genske veze

,

epigenetičke veze

Epigenetičar s američkog Nacionalnog instituta za matematičku i biološku sintezu NIMBioS tvrde da postoji genetička predispozicija za homoseksualnost, jer vjeruju da su otkrili genetske korijene homoseksualnosti.

Do sad znanstvenici nisu uspjeli izolirati gen odgovoran za homoseksualnost, no razlog tome je činjenica do postoji epigenetička a ne genetska veza, objašnjavaju znanstvenici koji su povezali evolucijsku teoriju s otkrićima u molekularnoj regulaciji pojave gena i utjecaju hormona na razvoj spolne orijentacije.

Matematički model koji je nastao u istraživanju trebao bi služiti objašnjavanju uloge epigenetike u homoseksualnosti. Epi oznake su informacije koje se vežu za gene i reguliraju njihovo pojavljivanje tijekom razvoja. 

Različite epi-oznake sprječavaju fetuse da preuzmu previše karakteristika suprotnog spola, no kako kod prijenosa tih informacija na relacijama majka-sin i otac-kćer može doći do obrnutog efekta, pa će sinovi ispasti feminizirani, a kćeri maskulinizirane. Jednostavnije rečeno, bit će skloni svom spolu.

15.12.2012. 12:02:00
Novi komentar
nužno
nužno