« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Holivudska elita buni se protiv neovisnog Kosova

Srpsku stranu drže Clooney, Stone, Gere, Connery, Hanks, Douglas, De Niro...

Sharon Stone prva se pridružila kolegi Georgeu Clooneyju u iskazivanju podrške Srbiji
Sharon Stone prva se pridružila kolegi Georgeu Clooneyju u iskazivanju podrške Srbiji (reuters)
Više o

Sharon Stone

,

neovisno Kosovo

,

clooney

Nakon što su George Clooney i Sharon Stone digli svoj glas protiv nezavisnosti Kosova, na srpsku stranu stale su još neke njihove slavne kolege, prenosi Net.hr .

Inicijativi  za ‘obranu’ Kosova pridružile su se i istaknute holivudske zvijezde kao što su Richard Gere, Sean Connery, Tom Hanks, Michael Douglas, Robert De Niro i Johnny Depp.
Kako piše Press, uključivanje filmskih zvijezda u kampanju protiv otcjepljenja Kosova  rezultat je djelovanja ozbiljnih lobista koje u SAD-u plaćaju srpska vlada i dijaspora.

- Srpski stav u vezi s kosovskim problemom podržat će još mnoge slavne osobe u Americi. To je od izuzetne, vitalne važnosti za očuvanje Kosova. Glas jednog Clooneyja ili Hanksa u Americi se više čuje i poštuje od glasa mnogih političara - rekao je za Press vašingtonski politički analitičar srpskog podrijetla Obrad Kesić.

- I republikanci i demokrati vode računa o stavu javnog mnijenja. Ako ova kampanja pokaže rezultate i ako dovoljan broj Amerikanaca stane na stranu Srbije, moguće su i korekcije američke politike - objašnjava nadalje Kesić.

Inače, Tom Hanks se ubraja u žestoke protivnike nezavisnosti Kosova. Ovaj glumac nedavno je čak prešao u pravoslavce. Razlog je bila ženidba s glumicom Ritom Wilson, koja je podrijetlom Grkinja.

Veze sa SrbijomGlumci svoj angažman u korist srpske politike pokušavaju opravdati na razne načine. Primjerice, Sharon Stone kaže da su neki njezini prijatelji podrijetlom Srbi, Tom Hanks je zbog supruge Grkinje nedavno prešao u pravoslavce, a Robert De Niro je vatreni navijač tenisača Novaka Đokovića.Uključivanje Roberta De Nira u ovu kampanju nije iznenadilo dobro upućene, jer se slavni glumac već pokazao kao vatreni navijač Novaka Đokovića, a i kao mladić, saznaje Press, proveo je lijepe trenutke u Srbiji.

Inicijator cijelog ‘projekta’ George Clooney, pri UN-u obnaša dužnost veleposlanika mira. Na tu je funkciju izabran zbog velikih napora da pozornost međunarodne javnosti svrati na političke i socijalne krize u svijetu. No, čini se da glumčeve izjave nimalo ne zabrinjavaju aktualnog premijera Kosova Hashima Thaçija koji će 23. i 24. siječnja posjetiti Brisel i ondje uskladiti datum proglašenja nezavisnosti. 

Piše: mex
21.01.2008. 21:28:27
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  theone
  22.01.2008. 16:11
  pravi su se našli komentirati...kao da UN služi za mir u svijetu..a dotični glumci se zbilja mogu identificirati sa situacijom na Kosovu, u pauzi manikura, masaža, teškog i krvavog posla glumačkog..nek idu "branit" kosovo na kosovo
 2. avatar
  Chic
  22.01.2008. 17:05
  Danas se stvarno svatko mješa u tuđi tanjur i misli da je pritom sve znai da je to što on/a misli jako bitno.. Neka se bune protiv Busha i svojih konstantnih ratova a ne protiv nečije želje za samostalnošću. Uostalom, i oni su se (kao fol) osamostalili od Engleske. Ljudska glupost je ipak bezgraničnija od svemira....
 3. avatar
  tomcipo
  08.02.2008. 11:35
  Neznaju onu izreku "NEVJERUJ DANAJCIMA I KADA DAROVE NOSE".
 4. avatar
  henrieta
  12.04.2008. 13:50
  Eto, moram i ja prokomentirati članak, kad su stvarno likovi, ne daju mira jadnim ljudima, pa svi smo rođeni slobodni...
 5. avatar
  marna
  24.04.2008. 11:01
  AKO JE VELIKI BROJ INTELIGENTNIH SRBA ZBRISAO VAN (PA I U AMERIKU),LOGIČNO JE DA IMAJU JAK LOBI.
  BEZ OBZIRA OD ČEGA SU POBJEGLI IZ SRBIJE(RATA,UČMALOSTI,NERAZUMIJEVANJA),NEĆE PLJUVATI PO ONOME ODAKLE I SAMI POTIČU(MA KOLIKO IM SE TAMO NE SVIĐALO)
Novi komentar
nužno
nužno