« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
TAKO JE

Holding se zadužio dok je njime upravljao Bandić

Zagrebački SDP poručuje da ta alarmantna zaduženost potječe još iz vremena kada je jedini član skupštine Holdinga bio Bandić

Bandić je Holding uvalio u dugove do grla
Bandić je Holding uvalio u dugove do grla (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

dugovi

,

zaduženje

'Problem zaduženosti Holdinga rezultat je poslovnih odluka uprave donesenih 2007. i 2008. godine, kupovina zemljišta Gredelja i Zagrepčanke, kojima je pala vrijednost i zbog kojih plaćamo skupe kamate, projekta izgradnje stanova u Sopnici-Jelkovec koji se ne prodaju, zaduživanja od 2,5 milijarde kuna na londonskoj burzi. Takve odluke donesene su neposredno prije financijske krize koja je pogodila Zagreb i Hrvatsku, a koju tadašnja uprava nije prepoznala na vrijeme. Tada je jedini član Skupštine Holdinga bio gradonačelnik Milan Bandić', odgovori je gradski SDP na Hinin upit za komentar ocjena gradonačelnika da je bivša Uprava Holdinga dovela Zagreb na rub financijskog sloma.

Bandić je u petak sazvao izvanredan sastanak u Gradskoj upravi na kojemu je pročelnike i članove uprave Holdinga izvijestio o alarmantnoj situaciji u toj tvrtki, koju je usporedio s Fimi medijom.

Dug Holdinga procijenio je na oko 3 milijarde kuna, a tomu je dodao i višak od 2000 zaposlenika, za koje je rekao da su mimo kriterija i po političkoj podobmosti zapošljavani u Holdingu u zadnje četiri godine.

Bandić je rekao i da je u protekle dvije godine bezuspješno pokušavao ući u Holding s neovisnom revizijom.

Iz zagrebačkoga SDP-a ističu činjenicu da ne mogu biti zadovoljni poslovanjem i dinamikom restrukturiranja Hodinga u zadnjih nekoliko godina te dodaju kako je o tome u svojim izvješćima detaljno upozoravao Nadzorni odbor i Skupština društva.

17.08.2013. 08:38:00
Novi komentar
nužno
nužno