« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
HMM ...

Hoće li Severina uzeti Index?

Iako Matija Babić kaže da tvrtka Prva stranica nikad nije bila vlasnik Indexa, mogao bi ipak ostati ostati bez branda koji je gradio godinama

Index je svojevremeno hackirao d3tox, hoće li ga Severina ugasiti
Index je svojevremeno hackirao d3tox, hoće li ga Severina ugasiti (Arhiva)
Više o

Severina

,

Matija Babić

,

Index.hr

,

ovrha žiga

Državni zavod za intelektualno vlasništvo potvrdio je u utorak da je na temelju rješenja nadležnog suda upisana ovrha nad žigom čiji je nositelj Prva stranica d.o.o., dugogodišnji nakladnik portala Index.hr, u korist pjevačice Severine Vučković.

Iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo objasnili su da se u Registar žigova upisuju sve promjene vezane uz neki registrirani žig, pa se tako upisuje i pokretanje postupka ovrhe nad žigom.

Od trenutka upisa u registar, ovrha ima učinak prema trećima, što znači da treća osoba koja eventualno kupuje ili u licenciju uzima žig, ne može kasnije tvrditi da joj nije bilo poznato da se nad žigom vodi ovrha.

Kako pišu mediji, nakon pravomoćnosti rješenja vještaci će procijeniti stvarnu vrijednost žiga, a Severina svoju odštetu naplatiti prodajom žiga na javnoj dražbi, osim ako se nakladnik Index.hr ne predomisli i Severini isplati odštetu, kako bi na taj način spasio svoje ime.

Autor portala Index.hr Matija Babić jučer je na svom Facebooku profilu komentirao navode iz novina s objašnjenjem da nisu istiniti jer, kako kaže, ovršena tvrtka nije vlasnik domene Index.hr.

Portal www.index.hr je u svibnju 2004. objavio vijest o postojanju Severine snimke intimnog odnosa s jednim muškarcem. Uz tu vijest, portal je objavio i nekoliko fotografija tzv. "screenshotova" iz te video snimke, zbog čega je Severina podnijela tužbu protiv Prve stranice d.o.o., nakladnika portala Index.hr.

Prije nekoliko godina sud je donio odluku da ta tvrtka zbog objavljenih fotografija mora Severini isplatiti odštetu od 100.000 kuna, no to se do danas nije dogodilo. Severina i njezin odvjetnički tim zato su se, nakon brojnih mjera i pokušaja ovršavanja računa odlučili da portalu uzmu njegovo ime.

08.01.2014. 09:40:00
Novi komentar
nužno
nužno