« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ostaje

HNS službeno podržao Bilića

Slaven Bilić i njegov stožer vodit će hrvatsku reprezentaciju i u sljedećem ciklusu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Slaven Bilić

,

HNS

,

izbornik

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza izglasao je na današnjoj sjednici novo povjerenje izborniku reprezentacije Slavenu Biliću. Zajedno s Bilićem ostaje i njegov cijeli stručni stožer i svi će uskoro potpisati nove ugovore pod istim uvjetima kao i do sada.

Bilić i njegovi suradnici tako će nakon kvalifikacija za EP 2008. i SP 2010. voditi 'kockaste' i u kvalifikacijama za europsko prvenstvo 2012. godine. Prvi mandat odradili su uspješno izborivši vizu za europsku smotru u Austriji i Švicarskoj, no kvalifikacije za World Cup u Južnoj Africi završile su neslavno.

"Bilić je podnio izvještaj, a izlaganje je započeo rečenicima - Za sve što je bilo loše, ja sam kriv'. Dugo sam u nogometu, no nikad nisam vidio ovakvo izvješće. To može napisati samo netko s visokomoralnom vertikalom," istaknuo je predsjednik HNS-a Vlatko Marković

Izbornik Bilić zahvalio se HNS-u na ukazanom povjerenju.

"Mi odmah krećemo s pripremama za nove kvalifikacije, ali ne jamčimo uspjeh, nego pošten i požrtvovan rad," naglasio je novi-stari hrvatski izbornik dodavši kako nitko iz reprezentacije nije otpisan, ali da će poštivati želje igrača koji se žele oprostiti od reprezentacije.

"Dio izvještaja posvetio sam budućnosti i objasnio zašto ja i moj stožer nismo za velike rezove," kazao je Bilić koji bi dvogodišnji ugovor trebao potpisati idućeg tjedna.

Hrvatski strateg se još jednom osvrnuo na noćni provod hrvatske reprezentativaca u Funtani.

"Funtana nije među greškama. To je bilo pet dana prije utakmice. I znali smo da će se dečki opustiti. Ništa spektakularno", poručio je hrvatski izbornik. (hina/metro-portal)

23.10.2009. 17:00:23
Novi komentar
nužno
nužno