« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
KRAJ KORUPCIJI U SPORTU?

HNS podržava osnivanje sportske inspekcije

"Podržavamo osnivanje sportske inspekcije, kao i sve aktivnosti državnih tijela na spriječavanju negativnosti u sportu, jer mi nemamo instrumente za takve akcije", kaže Srebrić

Fotografija vijesti
Više o

HNS

,

Zorislav Srebrić

,

namještanje utakmica

,

sportska inspekcija

,

korupcija u sportu

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić izjavio je da HNS podržava osnivanje sportske inspekcije kao što je najavio ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović tijekom jučerašnjeg sastanka sa čelnicima Nogometnog saveza, javlja Hina.

"Podržavamo osnivanje sportske inspekcije, kao i sve aktivnosti državnih tijela na spriječavanju negativnosti u sportu, jer mi nemamo instrumente za takve akcije. Ne bih komentirao izjave o tome da nemamo podršku ministarstva, ali istina je da nam je ministar poručio da se očekuju naše ostavke. Volio bih da je drukčije, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. U ponedjeljak će o ovome raspravljati Izvršni odbor HNS-a i tada ćemo donijeti zaključke na ovu temu", izjavio je Srebrić na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj nije bilo predsjednika Saveza Vlatka Markovića, koji je jučer predvodio delegaciju HNS-a na sastanku s ministrom Jovanovićem.

Hrvatski mediji objavili su kako je ministar Jovanović čelnicima HNS-a poručio da nemaju podršku ministarstva, te da očekuje sazivanje Izvanredne skupštine HNS-a i da aktualno vodstvo podnese ostavke ako nije u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu. Što se tiče sportske inspekcije, ministar Jovanović je rekao da će ona imati zadatak da reagira u svim slučajevima gdje postoje nepravilnosti te da će se tako početi raščišćavati stanje u hrvatskom sportu.

Na novinarski upit je li moguća suradnja HNS-a i resornog ministarstva, Srebrić je kazao da očekuju odgovarajući oblik suradnje koji je najavljen u razgovoru s pomoćnikom ministra Petrom Skansijem. "Bez obzira da li se mi slažemo, ili ne slažemo oko nekih pitanja, država bi mogla pomoći hrvatskom nogometu ukoliko bi sustavno riješila pitanje financiranja omladinskih pogona", rekao je Srebrić.

Na red je došlo i pitanje odigravanja triju utakmica proljetnog nastavka Prve lige koje su na rasporedu ovoga vikenda, jer je zbog dugovanja igračima Disciplinska komisija HNS-a suspendirala Šibenik, Varaždin i Karlovac.

Srebrić je novinarima kazao kako će se prvenstvo sigurno nastaviti, te da će u Prvoj ligi igrati onoliko klubova koliko ih bude to moglo financijski izdržati. On je uvjeren da će najmanje deset klubova biti u stanju dovršiti ovu sezonu.

Prema pisanju hrvatskog tiska u izjavi nakon jučerašnjeg sastanka sa čelnicima HNS-a ministar Jovanović se osvrnuo i na najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu, izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, kazavši kako za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer krši odredbe Zakonu o sportu kojima se zabranjuje da vodeći ljudi iz klubova budu rodbinski povezani s vlasnicima menadžerskih agencija, misleći pritom na Mamićeva sina.

23.02.2012. 16:11:54
Novi komentar
nužno
nužno