« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
pravi gentleman

HNB okrivio suprugu od Rohatinskog za neplaćanje računa?!

Stanarima zgrade u Sopotu su zbog duga Rohatinskog povećali pričuvu za 50%

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

Željko Rohatinski

,

pričuva

Željko Rohatinski, guverner Hrvatske narodne banke, već tri godine nije platio pričuvu za svoj stan u Turininoj ulici u zagrebačkom naselju Sopot, tuže se stanari te zgrade Indexu-hr.

Stanari zgrade u kojoj je guverner HNB-a živio dok nije kupio kuću na Bukovcu, pobunili su se, jer zbog njegovog duga sada moraju plaćati veću pričuvu. Naime, jedna anonimna stanarka rekla je za 24 sata da se guvernerov dug popeo na 3.000 kuna. Stoga je pričuva koju su do sada morali plaćati 3 kune po kvadratnom metru, narasla na 4,50 kuna.

Guverner je ostao nedostupan za novinarska pitanja, no zato se pojavila služba za odnose s javnošću centralne banke s odgovorom koji može mirno stati uz bok bisera Ante Kovačevića i Ljube Ćesića Rojsa. Naime, kako bi oprali guvernera, izjavili su Večernjaku da "u podjeli poslova u kućanstvu Rohatinskih plaćanje režija nije u nadležnosti guvernera"?!

Biser godine vjerojatno bi trebao značiti da gospođa Rohatinski, ili netko od dvoje djece, nije uspio podmiriti račun za pričuvu u posljednje tri godine. Izgleda da su supruge viđenijih Hrvata vrlo zaboravne osobe, jer je prošli tjedan gospođa Bandić platila račune za Čistoću koji su joj promakli u zadnjih devet mjeseci.

Ipak, kako se osjećati sigurnim u zemlji u kojoj guverner centralne banke ne kontrolira niti svoj kućni budžet .....

22.10.2009. 22:44:48
Novi komentar
nužno
nužno