« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
OSTOJIĆ

Hitna pomoć ogledalo je cijelog zdravstenog sustava

„Hitna medicinska pomoć je dijelom bila dobro zamišljena, no većim dijelom izvedba je bila katastrofalna", ocijenio je Ostojić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.vlada.hr)
Više o

hitna pomoć

,

Ministarstvo zdravlja

,

Rajko Ostojić

,

Kukuriku koalicija

Predstavljajući svoj prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti u Saboru, ministar zdravlja Rajko Ostojić naglasio je važnost hitne pomoći te ustanovio kako se kroz nju najbolje ogleda organiziranost sustava, javlja Hina.

„Hitna medicinska pomoć je dijelom bila dobro zamišljena, no većim dijelom izvedba je bila katastrofalna", ocijenio je Ostojić dodavši kako ga je na to upozorila nekolicina hrvatskih županija.

Prijedlogom se, kako je kazao Ostojić, daje 'tranzicijski period' od šest do 12 mjeseci kako bi županije, odnosno osnivači hitne medicinske pomoći, razmislili o daljoj koncepciji hitne medicinske pomoći.

Prema prijedlogu izmjena i dopuna zakona o zdravstvenoj zaštiti omogućilo bi se da u hitnoj medicinskoj pomoći ostanu objedinjeni hitna pomoć i sanitetski prijevoz, koji su po važećem zakonu trebali biti razdvojeni nakon 31. prosinca.

Također zakonski prijedlog predviđa i produženje roka za šest mjeseci za rješavanje statusa zakupaca specijalista u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kojima se pružaju dvije mogućnosti - da se vrate raditi u domove zdravlja ili da zakupe prostor u kojem će raditi, ali više ne po povlaštenim već po tržišnim cijenama.

20.01.2012. 12:24:25
Novi komentar
nužno
nužno