« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MADAME SECRETARY

Hit serija Morgana Freemana na Pickboxu

Državna tajnica, nova CBS-ova serija, u SAD-u je premijerno prikazana 21. rujna, a od 19. listopada ekskluzivno je dostupna na Pickboxu u rubrici Hotbox

Tea Leoni kao državna tajnica
Tea Leoni kao državna tajnica (Pickbox)
Više o

Morgan Freeman

,

Tea Leoni

,

serija Državna tajnica

,

Madame Secretary

,

Pickbox

Pickbox vas vodi u Bijelu kuću, u središte moći! Téa Leoni (Španjolski engleski, Gola istina) je Elizabeth McCord, novoimenovana američka ministrica vanjskih poslova, koja je naslijedila ured i poslove svojeg prethodnika koji je poginuo pod sumnjivim okolnostima.

Državna tajnica, nova CBS-ova serija, u SAD-u je premijerno prikazana 21. rujna, a od 19. listopada ekskluzivno je dostupna na Pickboxu u rubrici Hotbox. Ovime je Pickbox za svoje korisnike osigurao ekskluzivnu mogućnost praćenja najgledanije američke serije samo 24 sata nakon Amerike, i to šest mjeseci prije nego što će bilo koja druga televizija moći emitirati novi televizijski hit Morgana Freemana.

Oskarovac Morgan Freeman, jedan od 10 glumaca s najvećom zaradom ikad, u filmskoj industriji ima kultni status. Kao izvršni producent serije zadužen je da se u seriji pojave najeminentniji glumci, a budući da se s Téom Leoni upoznao na snimanju filma Žestoki udar (Deep Impact), gdje je on glumio predsjednika Becka, a Leone mu je bila partnerica, odabir glavne glumice za seriju nije bio težak. Uz glumačku ekipu koju je okupio u seriji, nada se da će serija ponoviti uspjeh Zapadnog krila (West Wing).

Téa Leoni u ulozi Elizabeth McCord, odvažne i odlučne novoizabrane ministrice vanjskih poslova najmoćnije države na svijetu, u Državnoj tajnici pametnija je, brža i hrabrija od svih koji je okružuju dok rješava vanjskopolitičke krize jednu za drugom. Kao i svaka moderna žena, Elizabeth je rastrgana između posla i obitelji, dok suradnici neprestano propitkuju i sumnjaju u svaku njezinu odluku.

U neprijateljskom okruženju na poslu, gdje svaki suradnik ima neku skrivenu namjeru, ministrica McCord uvijek uspijeva zadržati smirenost i ne uplitati se u svađe.

Američki su gledatelji u liku Elizabeth prepoznali romantiziranu Hillary Clinton, ali za razliku od nje, Elizabeth ne samo da ne zanima predsjednička pozicija, ona čak nije željela biti šefica diplomacije. Elizabeth je bivša CIA-ina analitičarka koja je postala sveučilišna profesorica i sa suprugom, također sveučilišnim profesorom, živi na farmi konja s dvoje tinejdžera. Posao u CIA-i napustila je iz etičkih razloga, čime je zapravo pokazala da je najmanje podobna za posao u politici.

Srce serije predstavlja bračni odnos para McCord, a autori tvrde da će njihov odnos kroz cijelu seriju funkcionirati odlično, jer je previše serija koje pokazuju kako je za ženu nemoguće imati uspješnu karijeru i istodobno skladan brak. Autorica serije Barbara Hall (Domovina, Sutkinja Amy, Chicago Hope) kaže da je važno razbiti taj stereotip prema kojem žena s uspješnom karijerom ne može biti i privatno sretna.

Državna tajnica prati novi televizijski trend u kojem glavne uloge imaju jake žene u politici. Prije samo pet godina jedina serija o ženi u politici bila je Dobra žena koja prati priču supruge guvernera preljubnika, a danas je sve više TV heroina koje kroje svjetsku politiku i rješavaju globalne krizne situacije u udarnom televizijskom terminu.

Nova CBS-ova serija Državna tajnica, s 12,66 milijuna gledatelja, u Americi je po gledanosti pretekla čak i Dobru ženu koju je gledalo 11,20 Amerikanaca.

Uloge:

Téa Leoni (Elizabeth Adams McCord)

Tim Daly (Henry McCord)

Bebe Neuwirth (Nadine Tolliver)

Zeljko Ivanek (Russell Jackson)

Patina Miller (Daisy Grant)

Erich Bergen (Blake Moran)

Geoffrey Arend (Matt Mahoney)

Katherine Herzer (Alison McCord)

Evan Roe (Jason McCord)

Svratite na Pickbox po još sjajnih serija i filmova!

22.10.2014. 12:21:00
Novi komentar
nužno
nužno