« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
VIASAT

Hindenburg na Viasat History

Detaljan prikaz užasne tragedije poznate kao nesreća Hindenburga o nesretnom njemačkom cepelinu čiji su putnici i posada gledali smrt u oči.

Kako je stradao Hindenburg
Kako je stradao Hindenburg (Viasat History)
Više o

Viasat History

,

Hindenburg

Veliki njemački cepelin Hindenburg 6. svibnja 1937. dolazi do kraja svojeg transatlantskog putovanja dok se približava svojem konačnom odredištu nedaleko od New Yorka.

Kao grom iz vedra neba dogodi se katastrofa. Ponos njemačke zračne industrije spektakularno eksplodira dok pokušava pristati. U nekoliko sekundi veliki cepelin nestaje u požaru.

Nakon putovanja u vrhunskom luksuzu deseci putnika i članova posade suočavaju se s odlukom o smrti: hoće li skočiti sa 60 metara visokog cepelina ili izgorjeti u požaru?

Tragedija cepelina Hindenburg po težini jednaka je katastrofi Titanica. Do tog pogubnog dana za cepeline se mislilo da omogućavaju brza i udobna putovanja sa stilom. Nakon Hindenburga san o putovanju cepelinom zauvijek je umro.

Pogledajte priču o Hindenburgu u ponedjeljak, 28. ožujka u 15 sati, od polaska do konačnog odredišta i spektakularnog uništenja, uključujući fatalnu manu koja je dovela do tog uništenja.

28.03.2016. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno