« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci

HDZ ne želi smijeniti Sutlića

Priča se da ravnatelj HRT-a broji zadnje dane na čelu ove medijske kuće, ali nema dovoljno ruku potrebnih za smjenu

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Vanja Sutlić

,

HRT

Kao uvertiru za sjednicu Programskog vijeća HRT-a koja je sazvana za petak Business.hr neslužbeno saznaje iz kruga bliskog članovima Vijeća da ravnatelj Vanja Sutlić broji svoje zadnje dane na čelu javne medijske kuće no prema svemu sudeći potreban broj ruku za pokretanje smjene ne postoji.

Naime, prema dobro obaviještenim izvorima iz HDZ-a u vladajućoj stranci prevladao je stav da se Sutlića ne treba odreći te će članovi Programskog vijeća bliski HDZ-u dobiti „preporuku“ da ne glasaju za nepovjerenje Sutliću.

S obzirom da se u sastavu Programskog vijeća većina članova našla nakon potpore vladajuće većine u Saboru osiguravanje osam potrebnih ruku za smjenu čini se nemogućom misijom.

Naime, od 11 članova vijeća, njih osmero mora biti za pokretanje postupka o izglasavanju nepovjerenja ravnatelju HRT no kod samog izjašnjavanja o povjerenju dovoljna je obična većina svih članova, dakle šest ruku.

U svakom slučaju Vijeće neće moći ignorirati sve afere koje tresu državnu medijsku kuću pa tako niti sukob Sutlića i četvero novinara, koji su javno posvjedočili.

05.11.2009. 17:02:38
Novi komentar
nužno
nužno