« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
MA DAJ...

Harold Camping se sjetio odgoditi sudnji dan za pet mjeseci

Propovjednik tvrdi da se zabunio i da je pravi smak svijeta 21. listopada ove godine

Fotografija vijesti
Više o

sudnji dan

,

smak svijeta

,

apokalipsa

,

Harlod Camping

,

smak svijeta 21. 10.

Kalifornijski propovjednik, koji je razočarao svoje sljedbenike pogrešnim proročanstvom smaka svijeta prošle subote, revidirao je svoje predviđanje na 21. listopada, rekavši da se zabunio u računici, piše BBC u subotu prenosi Hina.

Harlod Camping, američki pastor čije radio-propovijedi sluša milijunska publika, kaže da mu je u međuvremenu svanulo da će "milosrdni i suosjećajni" Bog poštedjeti čovječanstvo još pet mjeseci i da Zemljani mogu na Apokalipsu sa sigurnošću računati tek 21. listopada ove godine.

Kazao je kako se osjeća grozno zbog svoje pogreške u predviđanju. Na pitanja novinara kazao je kako ne može dati financijske savjete onima koji su, pred očekivanu kataklizmu, sav novac i imovinu potrošili vjerujući da će njihov zemaljski život završiti prošle subote.

Camping je predvidio da će 21. svibnja istinski vjernici otići u raj, a da će ostale uništiti razorni potres. Njegova sljedba potrošila je milijune dolara kako bi razglasila njegovo proročanstvo, a neki od sljedbenika darovali su dio ili svu svoju imovinu očekujući Sudnji dan.

Camping je već ranije promašio u pogađanju smaka svijeta koji je izvorno bio najavio za 1994. godinu.

24.05.2011. 15:21:03
Novi komentar
nužno
nužno