« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
zadnja šansa

Harač se mora spriječiti prije proračuna za 2010.

HUS poziva Zagrepčane da se priključe prosvjedima, jer se uskoro više ništa neće moći učiniti protiv kriznog poreza.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

prosvjed

,

sindikalni prosvjed

,

Mario Iveković

,

Hrvatska udruga poslodavaca

,

harač

Hrvatska udruga sindikata (HUS) organizira prosvjede po većim hrvatskim gradovima sada jer želi spriječiti da tzv. krizni porez uđe u proračun za 2010. godinu.

"Veliki sindikalni prosvjed koji druge središnjice najavljuju za listopad bit će prekasno organiziran jer će dotad prijedlog proračuna već biti upućen u Hrvatski sabor", izjavio je voditelj zagrebačkog ureda HUS-a Mario Iveković.

Najave prosvjeda u listopadu su zakašnjele jer će dotad "harač" već biti ukalkuliran u državni proračun, a naš je cilj da ga prestanemo plaćati iduće godine, bez obzira hoće li se održati sadašnja Vlada ili ne, pojasnio je Iveković

Poručujemo ostalim sindikatima da ćemo se mi odazvati na sve prosvjede koje će oni organizirati jer treba neprestano raditi pritisak na ovu i sve buduće Vlade - da smo to radili ranije ne bi dospjeli u ovakvu situaciju, rekao je Iveković.

"Ako građani žele izaći na prosvjed, suprotstaviti se Vladinoj politici i prestati plaćati 'harač' onda će se odazvati u velikom broju, ako pak vrijeme još nije sazrelo za to onda neće doći i prosvjed neće uspjeti", kaže Iveković.

Što se tiče eventualnog neuspjeha prosvjeda, koji dosad u Vinkovcima i Osijeku nisu privukli veći broj ljudi, Iveković kaže da sve ovisi o samim građanima.

Zagrebačka organizacija HUS-a sve je pripremila za održavanje prosvjeda na središnjem zagrebačkom trgu, 15. rujna.

Prosvjed počinje u 16 sati, a uz predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića i Ivekovića govorit će predstavnici umirovljenika, nezaposlenih, đaka i studenata.

Također će nastupiti nekoliko rock grupa, a Goran Filipančić - Fila iz banda Vatrene ulice ustvrdio je da se na njih vrši pritisak iz "gradskih političkih struktura" da ne sviraju na prosvjedu, zbog čega su dva poznata zagrebačka sastava odustala od nastupa.

11.09.2009. 13:53:41
Novi komentar
nužno
nužno