« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
TERORIZAM 2001.

Hamburg: Zatvorena džamija u kojoj su se okupljali napadači 11. rujna

Njemačke vlasti tvrde da se u džamiji Al Kuds, koja je promijenila ime u Taiba džamiju, i dalje okupljaju ekstremni islamisti

džamija hamburg
džamija hamburg (Wikipedia/ilustracija)
Više o

terorizam

,

teroristi

,

11. rujna

,

džihad

,

islamski ekstremisti

,

Lady Blunt violina

,

stolica za ljuljanje

Džamija u Hamburgu kojoj su se prije napada na SAD 11. rujna 2001. okupljali atentatori je zatvorena. U ponedjeljak su je zatvorile vlasti, a istodobno je zabranjen rad arapsko-njemačke kulturne udruge "Taiba" koja je upravljala radom džamije, priopćio je senat za unutarnje poslove ovog sjevernonjemačkog grada - savezne pokrajine.

Dvadesetak policajaca opkolilo je u ponedjeljak rano ujutro objekt u hamburškoj četvrti St. Georg te su iz džamije iznijeli dokazni materijal, između ostalog i nekoliko računala.

Senator za unutarnje poslove grada - savezne pokrajine Hamburga Christoph Ahlhaus istodobno je zabranio rad arapsko-njemačke kulturne udruge "Taiba".

>> 9/11 - legenda, mit ili jednostavno tragedija

Po informacijama hamburškog Ureda za zaštitu ustavnog poretka, Al Kuds džamija, kojoj je u međuvremenu promijenjeno ime u Taiba džamiju, i dalje služi kao okupljalište ekstremnih i na nasilje spremnih islamista iz Hamburga i okolice.

Iz Hamburga su, nakon što je otkriveno da je većina terorista koji su sudjelovali u napadima na SAD 11. rujna 2001. živjela prije toga u Hamburgu, protjerani mnogi islamisti ali unatoč tomu, kako je priopćeno, u gradu još uvijek živi "najmanje 45" pobornika terorističke mreže Al Kaide i džihada.

Prošle godine u Taiba džamiji je otkriveno nekoliko islamista koji su se pripremali na odlazak u terorističke tabore u Afganistanu i Pakistanu. Jedan od njih se kasnije pojavljivao u prijetećim video porukama terorističke skupine Islamistički pokret Uzbekistana. (hina/metro-portal)

09.08.2010. 14:09:04
Novi komentar
nužno
nužno