« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ESKALACIJA

Hamas raketirao Jeruzalem

Hamas je preuzeo odgovornost za raketiranje Jeruzalema i Tel Aviva, kao odgovor na veliku izraelsku zračnu ofenzivu protiv palestinskog islamističkog pokreta u Pojasu Gaze

Hamas ponovno otvara frontu s Izraelom
Hamas ponovno otvara frontu s Izraelom (Arhiva)
Više o

Izrael

,

pojas Gaze

,

Hamas

,

brigade Kasam

Hamas je ispalio rakete na Jeruzalem i Tel Aviv, pa su se u Jeruzalemu sirene oglasile oko 22.00 sata (21.00 sat po srednjoeuropskome vremenu). Zatim su barem četiri munje zaparale nebo na jugozapadu grada i odjeknule tri snažne eksplozije.

"Brigade Kasam su prvi put udarile na Haifu raketom R160 te na okupirani Jeruzalem i Tel Aviv s po četiri rakete M75", priopćile su Brigade Ezedina al Kasama, oružano krilo Hamasa.

Nešto ranije tijekom večeri, izraelska vojska je objavila da je presrela raketu kojom je gađan Tel Aviv. Otvorena su sva protuzračna skloništa u Tel Avivu i u Jeruzalemu.

Nakon niza raketa ispaljenih u ponedjeljak nakon krvavih zračnih udara na palestinsku enklavu, izraelska vojska je tijekom noći pokrenula zračnu ofenzivu na Gazu, najsilovitiju od studenoga 2012.

Ova nova eskalacija počela je 12. lipnja otmicom i ubojstvom trojice izraelskih studenata na Zapadnoj obali, nakon čega je prošlog tjedna palestinski mladić živ spaljen.

U desetcima zračnih napada u okviru te operacije "Zaštitni rub" poginulo je 17 ljudi a više od sto je ranjeno u Pojasu Gaze, rekao je glasnogovornik službe za izvanredna stanja Ašraf al Kudra.

09.07.2014. 11:51:12
Novi komentar
nužno
nužno