« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
TRENIRANJE VOJSKE

Hamas optužuje: Izraelu je Gaza poligon za napad na Iran

"Gaza je Izraelu poligon. Izrael odabire Gazu kada želi ispitati svoj proturaketni štit i priprema se za mogući rat protiv Irana i druge sukobe", rekao je čelnik Hamasa

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

vojska

,

Palestina

,

Iran

,

pojas Gaze

,

Hamas

Izrael se Pojasom Gaze služi kao poligonom za testiranje svojih vojnih sposobnosti za napad na Iran, rekao je Haled Mešal, čelnik islamističkog palestinskog pokreta Hamas u intervjuu u ponedjeljak za službenu tursku agenciju Anatoliju, javlja Hina. 

"Gaza je Izraelu poligon. Izrael odabire Gazu kada želi ispitati svoj proturaketni štit i priprema se za mogući rat protiv Irana i druge sukobe", rekao je Mešal za posjeta Turskoj tijekom vikenda.

Izrael provodi "državni terorizam" u Pojasu Gaze protiv Palestinaca, rekao je Mešal i pritom branio ispaljivanje palestinskih raketa na izraelski teritorij.

"Izrael nas je napao i naša braća u Gazi imaju prirodno pravo na samoobranu", ustvrdio je.

Primirje između Izraela i palestinskih oružanih skupina u Gazi nastupilo je nakon novog kruga nasilja u kojem je ubijeno 25 Palestinaca u izraelskim napadima, a palestinski pokret raketirao je izraelski teritorij.

Mešala je u Ankari primio turski premijer Recep Tayyip Erdogan. Njegova vlada u lošim je odnosima s bivšim saveznikom, Izraelom nakon izraelskog napada 2010., na brod s humanitarnom pomoći za Gazu što je završilo smrću devet Turaka na brodu.

Zapadne zemlje smatraju Hamas terorističkom organizacijom, ali ne i Turska.

19.03.2012. 14:47:46
Novi komentar
nužno
nužno