« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
13. MAMIĆEVA ŽRTVA

Halihodžić: Okomio se na moju majku, a to ne opraštam

Nakon što je neočekivano napustio kormilo Dinama Halilhodžić nije bio previše raspoložen za razgovor s hrvatskim novinarima

Fotografija vijesti
Više o

Dinamo

,

Zdravko Mamić

,

Vahid Halilhodžić

,

odlazak trenera

Međutim što se događalo u poluvremenu utakmice protiv Intera otkrio je novinarima francuskog La Voix du Norda iz Lille. "Žestoka intervencija izvršnog predsjednika Zdravka Mamića na poluvremenu utakmice i u prisustvu igrača bila je kap koja je prelila čašu. Došao je u svlačionicu predbacujući mi što sam pustio nekoliko igrača da se odmaraju uoči finala Kupa. Rekao je da ekipa ne igra dobro. Ponizio me pred svima. Poznajem njegove jezične izljeve i njegov grubi način komuniciranja ali ovog puta nisam to mogao dopustiti. Čak se okomio i na moju majku, a to ne opraštam," kazao je bosanskohercegovački stručnjak.

Halilhodžić je napustio maksimirski stadion u potpunoj nevjerici. Navijači su se još na parkiralištu pitali što se dogodilo, dok su mu suradnici i igrači prilazili jedan po jedan i opraštali se od njega u suzama. "Bio je to nadrealistični prizor u neobičnom ozračju nakon utakmice", piše francuski novinar.

Vahid Halilhodžić trebao bi se danas izjasniti priopćenjem. No, većina hrvatskih medija već duže vrijeme spominje sukob između trenera i izvršnog predsjednika, a Halilhodžić žali zbog eksplozivne i netolerantne Mamićeve naravi.

"Navika mu je odnositi se prema ljudima na taj način. Voli terorizirati ljude i nametati svoje stavove. E pa, ja se s tim ne slažem. Odlučivši se za drugu postavu, želio sam samo poštediti ekipu za skorašnje finale. Svaki trener bi učinio isto. Osim toga, koliko znam, Dinamo je pobijedio i to lijepim golom." zaključio je sada već bivši trener zagrebačkog Dinama. Dramatična zbivanja u Dinamu dobila su zapaženi prostor i u drugim francuskim medijima. Vijest o Vahinom 'bijegu' iz Maksimira objavili su Lequipe, agencija AFP, Sport24, Maxifoot...

07.05.2011. 14:12:56
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Amelia
    07.05.2011. 15:27
    Bravo!!! Čovjek ima svoj stav i ne dopušta da se netko prema njemu ponaša kao tiranin.

Novi komentar
nužno
nužno