« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PANORAMSKO FOTOGRAFIRANJE

Hakirao iPhone i otkrio skrivene mogućnosti kamere

Zahvaljujući jednom hakeru vlasnici iPhonea sa operativnim sustavom IOS5 mogu koristiti dosada skrivenu opciju panoramskog fotografiranja

Fotografija vijesti
Više o

iPhone

,

mobitel

,

haker

,

Jailbreak

,

IOS5

,

panoramske fotografije

Jedan vlasnik iPhonea poslužio se sa svojim računalnim vještinama i hakirao je svoj mobitel, a pritom je otkrio kako njegov gadget ima skrivenu opciju kamere koja omogućava snimanje panoramskih fotografija, piše Daily Mail.

Svi iPhonovi koji imaju IOS5 operativni sistem imaju istu skrivenu mogućnost koja jedno kada se upali dozvoljava vlasniku da kontinuirano fotografira okolinu dok pomiče mobitel s lijeve na desnu stranu.

Zahvaljujući Conradu Krameru, koji za sebe kaže da je štreber, programer i haker, svi vlasnici Appleovog čuda mogu uključiti ovu opciju tako da u com.apple.mobileslideshow.plist omoguće, odnosno stisnu YES, na opciju EnableFirebreak.

No, to samo funkcionira na jailbreakanim iPhonovima, odnosno koji su dekodirani kako bi se mogli skidati dodaci koji se ne nalaze u iTunesu.

Ako želite omogućiti panoramsko fotografiranje radite to na svoju ruku jer Apple ne odgovara za slučajne kvarove na uređaju pošto se ova aplikacija još uvijek nalazi u testnoj fazi. Stoga vam preporučaju da se strpite jer će ovu opciju uskoro omogućiti svim korisnicima iPhonea.  

10.11.2011. 08:42:07
Novi komentar
nužno
nužno