« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OPREZNO

HAK upozorava na maglu i vlažne kolnike

Magla smanjuje vidljivost na dionicama autoceste A1, a vozače se upozorava da prilagode vožnju uvjetima na cestama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix )
Više o

promet

,

HAK

,

magla

,

vlažni kolnici

Opreznije treba voziti po mjestimice vlažnim kolnicima te duž Jadranske i Ličke magistrale zbog mogućih odrona, javlja Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A 1 od Jastrebarskog do Karlovca, od Bosiljeva do tunela Mala Kapela i od Gospića do tunela Sveti Rok, a vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog zimskih uvjeta, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Gorskom kotaru: D 32 Prezid - Delnice, D 42 Stubica - Vrbovsko - Ljubošina, D 203 Brod na Kupi - Delnice, D 305 Parg - Čabar, D 501 Gornje Jelenje - čvor Oštrovica - Meja i na ostalim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Gornjeg Jelenja, Delnica i Čabra te u zaleđu Novog Vinodolskog.

U Lici: D 25 Gospić - Karlobag, D 42 Josipdol - Poljanak, D 218 GP Užljebić - Dobroselo - Sučević i D 506 Dobroselo-Mazin. Na državnoj cesti D23 Žuta Lokva-Senj obavezna je zimska oprema, a državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), prometuju samo osobna vozila i autobusi.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak, a katamarani i trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 00:48:34
Novi komentar
nužno
nužno