« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
STANJE U PROMETU

HAK najavio stravične gužve za vikend

Već u petak, 4. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, očekuje se jačanje prometa na glavnim cestovnim pravcima, zbog čega su mogući zastoji na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru juga

Očekuju se kilometarske kolone
Očekuju se kilometarske kolone (Arhiva)
Više o

HAK

,

produženi vikend

,

stanje u prometu

,

gužve

Ovog vikenda, prvog u kolovozu na našim prometnicama ponovno nas očekuju ljetne gužve na koje smo već dosad navikli, a njih će dodatno otežati vrlo visoke temperature koje nas prate proteklih dana kao i subotnji praznik.

Već u petak, 4. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, očekuje se jačanje prometa na glavnim cestovnim pravcima, zbog čega su mogući zastoji na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru juga. 

U subotu, 5. kolovoza,obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, a povodom 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja" mnogi će se uputiti na proslave u Knin i Slunj. Upravo u tim gradovima koji se nalaze na državnoj cesti DC1 zbog mnogobrojnih gostiju koje će na proslavu dolaziti tijekom cijelog dana očekuju se značajni zastoji i gužve, poglavito u Slunju.

Cijele subote, već od ranih jutarnjih sati (između 6 i 13 sati) gust promet uz moguće zastoje očekuje se na uobičajenim lokacijama:

  • autoceste A1 Zagreb-Split-Pločei A6 Rijeka-Zagreb između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2;
  • zagrebačka obilaznica (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko;
  • Istarski ipsilon (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija;
  • granični prijelazi sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Zaton Doli, Klek, Slavonski Brod, Stara Gradiška...), Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) i Crnom Gorom (Karasovići);
  • duž Jadranske magistrale (DC8) u blizini turističkih središta, te na Krčkom mostu;
  • u lukama Zadar i Split, te na pristaništima za sjeverno i srednjodalmatinske otoke.
  • Na naplati Lučko, na ulasku na autocestu A1/A6, gužve u smjeru mora bit će od 6 do 17 sati, dok na izlasku prema Zagrebu, kolone očekujemo od 10 do 18 sati.

Na naplatnoj postaji Trakošćan (A2 Zagreb-Macelj), tijekom subotnjeg poslijepodneva, očekujemo kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje mi mogle potrajati do večernjih sati.

Iako će pojačanog prometa u povratku biti tijekom cijele subote, veće gužve u povratku očekuju se u nedjelju od 10 do 20 sati na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, poglavito na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb-Goričan, te na A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok). Preporuka je da se za izlazak s autoceste A1, umjesto Lučkog, koristi naplatna postaja Demerje gdje se, osim ENC-om, cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, a subotom će biti omogućeno i gotovinsko plaćanje cestarine.

Tijekom cijelog vikenda na većini graničnih prijelaza očekujemo čekanja, a izraženije kolone bit će na prijelazima sa Slovenijom (Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak i Macelj), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Klek, Zaton Doli, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo...), Crnom Gorom (Karasovići) i Srbijom (Bajakovo). 

Duža čekanja očekuju se u većini trajektnih pristaništa i luka. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a ukoliko se ukaže potreba, uvodit će se i dodatne linije.

04.08.2017. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno