« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POLAKO I OPREZNO

HAK: Kolnici skliski, između Splita i Omiša zatvorena Jadranska magistrala

Promet na graničnim prijelazima je rijedak, zbog radova na mostu Mladosti zatvoren jedan trak u smjeru Novoga Zagreba

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

promet

,

HAK

,

stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu unutrašnjosti. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja, javio je Hrvatski autoklub u 18,30 sati.

Zbog odrona, za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša. Obilazak za osoba vozila: Split-Žrnovnica-Tugare-Naklice-Omiš, a za teretna: Split-Brnaze-Trilj-Šestanovac-Dupci.

Za sav promet zatvorena je i dionica državne ceste D 3 Čavle-Svilno-Orehovica kod skretanja za Pašac, također zbog odrona. Obilazak: Rijeka-Kumičićeva-Kvaternikova-Vežica-čvor Draga-čvor Orehovica-čvor Čavle te čvor Čavle-čvor Orehovica-Banska vrata-Rijeka.

Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra, u zaleđu Novog Vinodolskog, te na državnim cestama D 42 Josipdol-Poljanak i D 506 Dobroselo-Mazin u Lici. Državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Zbog vode na kolniku državnom cestom D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, prometuju samo osobna vozila i autobusi.

U Zagrebu, zbog radova na mostu Mladosti, u smjeru Novog Zagreba, zatvoren je jedan trak (od BP INA), upozorava se vozače da se na vrijeme prestroje, kako bi se izbjegle dodatne gužve. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

13.03.2010. 20:34:00
Novi komentar
nužno
nužno