« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OČEKIVANO

Hajduk se pozdravio s Europom uz dva primljena gola

Hajduk je u Bruxellesu izgubio od Anderlechta 0:2 i oprostio se Europe za ovu sezonu. U drugom susretu skupine G AEK je izgubio od Zenita 3:0

Hajdukovci su u Bruxelles otišli bez ikakvih ambicija i vratili se s porazom
Hajdukovci su u Bruxelles otišli bez ikakvih ambicija i vratili se s porazom (Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Torcida

,

Europska liga

,

Anderlecht

U susretu posljednjeg, šestog kola G skupine Europske lige Hajduk je u Bruxellesu izgubio od Anderlechta 0:2 i oprostio se Europe za ovu sezonu. Golove za belgijski sastav postigli su De Sutter (12) i Suarez (41). U drugom susretu iz ove skupine Zenit je u Ateni pobijedio AEK 3:0 i završio natjecanje sa svih šest pobjeda. Strijelci za ruski klub bili su Buharov (44), Rosina (67) i Denisov (88). AEK je za prolaz trebao bod, a tragičar utakmice bio je Blanco koji je u 40. minuti kod rezultata 0:0 zapucao jedanaesterac.

Zenit je zaključio natjecanje kao pobjednik skupini sa maksimalnih 18 bodova, a plasman u drugi krug je izborio i Anderlecht na drugom mjestu osvojivši sedam bodova bodova koliko ima i AEK, no Belgijanci su bolji u međusobnom skoru. Hajduk je na posljednjem mjestu sa tri boda.

ANDERLECHT - HAJDUK 2:0

BRUXELLES. Stadion Constant vanden Stock - 15.000 gledatelja; Sudac: Stefan Johannesson (Švedska);

Strijelci: 1:0 De Sutter (12), 2:0 Suarez (41)

Žuti kartoni: Vejić, Strinić

Crveni kartoni: -

ANDERLECHT: Proto - Gillet, Mazuch, Juhasz, Lecjaks - Legear (od 78. Mareček), Polak, Klještan, Boussoufa - Suarez, De Sutter (od 84. Lukaku)

HAJDUK: Radošević - J.Buljat, Jonjić, Vejić, Jozinović (od 60. Ljubičić) - Trebotić (od 78. Andrijašević), Andrić - Oremuš, Ibričić (od 60. Tomasov), Strinić - Vukušić

Nogometaši Hajduka porazom su se oprostili od Europe za ovu sezonu, zaključivši natjecanje u skupini s četiri poraza i jednom pobjedom. Hajduk je u Bruxelles doputovao bez ikakvog imperativa i s mnogo izostanaka. Zbog ozljeda i suspenzija nedostajali su Anas i Ahmad Sharbini, Maloča i Brkljača, a već duže vrijeme nema niti prvog vratara Subašića. Upravo je njegova zamjena Radošević gurnuo domaćine u vodstvu. U 12. minuti ispucao je loptu točno na noge De Sutteru koji se sjurio prema vratima Hajduka i rutinski poentirao. Drugi gol Anderlecht je zabio u 41. minuti nakon solo akcije Suareza. Argentinac je na lijevoj strani primio loptu prošao dva suparnička igrača, a potom vanjskom felšom pogodio 'malu mrežicu' suprotnog kuta.

Hajduk u prvom poluvremenu nije mogao pratiti ritam domaćina i Anderlecht je gotovo rutinski došao do vodstva. Tek u nastavku utakmice, kada su Belgijanci spustili nogu s 'gasa', Hajduk je došao do zraka i počeo je igrati, no to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. Najbolju priliku Hajduk je imao u 82. minuti, kada je Vukušić pucao, a Proto je odlično reagirao. Nažalost, i ovu utakmicu obilježili su izgredi hrvatskih navijača koji su izazvali prekid od nekoliko minuta zbog bakljade. Sasvim sigurno Hajduku slijedi nova kazna. (hina/metro-portal)

17.12.2010. 08:21:00
Novi komentar
nužno
nužno