« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ROĐENDANSKI SPEKTAKL

Hajduk na prepunom Poljudu proslavio 100. rođendan

VIDEO - Spektakularnu proslavu Hajduka pokvarila je Slavija koja je uvjerljivo pobijedila Splićane 2-0

Poljud
Poljud (YouTube)
Više o

Poljud

,

Hajduk 100

,

Slavija

Slavljenička utakmica na Poljudu završila je desetominutnim odbrojavanjem od 90. do 100. čime su navijači na prepunom stadionu obilježili 100. rođendan Hajduka držeći istaknute Hajdukove šalove i pjevajući u čast Hajduku, prenosi Hina. 

Posebno spektakularno bilo je odbrojavanje zadnjih deset sekundi kada je cijeli stadion bučno izgovarao brojeve, a posebice bučno svi su u glas izgovorili broj 100. Potom je uslijedilo bacanje konfeta čime je na Poljudu stvoreno nezaboravno ozračje.

Tijekom utakmice u kojoj je Slavija pobijedila sa 2-0, navijači su pjevanjem u slavu Hajduka također istaknuli i veliku zastavu s likovima pet splitskih studenata na čiji je poticaj 13. veljače 2011. godine utemeljen Hajduk.

Uoči utakmice fotograf Šime Strikoman je na Poljudu snimio milenijsku fotografiju broj 100 i tradicionalnog Hajdukovog grba kojeg je svojim tijelima formiralo, kako je rečeno, oko pet tisuća navijača.

Pred početak utakmice padobranci su skakanjem iz helikoptera na poljudski stadion donijeli dvije zastave, Hajdukovu i Hrvatsku, te nogometnu loptu. U splitskom HNK-u danas je održana i Svečana akademija posvećena 100. obljetnici Hajduka, a u katedrali svetog Duje povodom Hajdukovog rođendana služena je misa.

Tijekom svečanosti obilježavanja 100. obljetnice Hajduka klupsko je izaslanstvo ranije položilo vijence na Poljudu i na gradskom groblju Lovrinac u znak sjećanja na preminule hajdukovce.

Večeras u 19 sati i 11 minuta, kako je najavljeno, brodovi usidreni u splitskoj lučkoj kapetaniji trubama će simbolički podsjtiti na 1911. godinu kada je utemeljen klub, a na Rivi će biti organiziran i koncert.

Poraz za rođendan

Prijateljska utakmica između Hajduka i praške Slavije pred 35.000 gledatelja na stadionu Poljud bila je središnji događaj obilježavanja 100-godišnjice postojanja splitskog nogometnog kluba, a gosti iz Praga bili su uspješniji sa 2-0 (1-0).

Pogotke za Slaviju postigli su Kisel u 27. i Milutinović u 68. minuti.

Susret između Hajduka i jednog od dva praška kluba (Sparta i Slavia) koji su prije 100 godina inspirirali osnivanje "majstora s mora" odigran je u fantastičnom ambijentu za koji se brojim svečarskim koreografijama pobrinula "Torcida".

Na utakmici protiv Slavije od Hajdukova dresa oprostio se i najbolji igrač splitske momčadi posljednjih sezona, a od siječnja član Lokomotiva iz Moskve, Senijad Ibričić koji je odigrao prvih 10-ak minuta.


Brodskim sirenama i koncertom na rivi završava proslava 100. rođendana Hajduka

Višeminutnim trubljenjem svih brodova usidrenih u splitskoj gradskoj luci večeras u 19 sati i 11 minuta obilježen je na simboličan način 100. rođendan Hajduka podsjećanjem na 1911. godinu kada je utemeljen taj klub.

Istodobno, dok su brodovi trubili, gradskom lukom je krstarilo mnoštvo manjih brodica noseći zasatve i transparente Hajduka, te paleći baklje, čime je stvoren nesvakidašnji prizor.

Za cijelo to vrijeme priređen je vatromet na rivi koja je prepuna posjetitelja, jer je počeo i koncert posvećen 100. obljetnici Hajduka, a na kojem nastupaju četiri navijača Hajduka - Marijan Ban, Vinko Coce, Jasmin Stavros i Mladen Grdović.

Tim koncertom, koji će trajati do kasnih noćnih sati, bit će završena službena proslava obilježavanja 100. rođendana Hajduka.

13.02.2011. 18:47:00
Novi komentar
nužno
nužno