« Nogomet
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
EUROPSKA LIGA

Hajduk i Rijeka dalje, Lokosi ispali

Prava drama na Maksimiru otišla je na stranu gostiju iz Bjelorusije, Riječani rutinski prošli, Hajduk teškom mukom

Dva od tri idu dalje, nije loše
Dva od tri idu dalje, nije loše (Arhiva)
Više o

Hajduk

,

Rijeka

,

Europska liga

,

lokomotiva

Hajduk je prošao Turnovo u paklenom grotlu Skopja, ne toliko zbog navijača već zbog neljudskih 40-ak stupnjeva u hladu. Bijeli su poveli golom Caktaša i dominirali dobrih 70 minuta, da bi se sve raspalo izjednačujućim golom Pandeva i zadnjih 20-ak minuta pretvorilo se u noćnu moru.

Makedonci predvođeni Blaževskim stisnuli su bijele na njihovu polovicu i samo je neiskustvo makedonske momčadi spriječilo senzaciju. U sljedećem pretkolu Hajduk ide na gruzijsku Dilu iz Gorja.

Rijeka je rutinski razbila velške amatere iz Prestatyn Towna i na gostovanju, pobijedivši s 3:0 golovima Močinića, Borasa i Mujanovića. U sljedećem pretkolu idu na slovačku Žilinu koja je izbacila ljubljansku Olimpiju.

Lokomotiva nije ostvarila povijesni uspjeh unatoč pobjedi na gostovanju u prvoj utakmici, jer se pokazalo da je Dinamo iz Minska s pravom favorit. Bjelorusi su slavili 3:2 na Maksimiru uz dva gola i asistenciju Veselinovića. 

Dinamo je poveo 2:0, Lokomotiva je uspjela izjednačiti petnaestak minuta prije kraja golovima Mišića i Šituma, no Veselinović je zabio za prolaz desetak minuta prije kraja.

26.07.2013. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno