« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
POSVETA LIKU I DJELU

Guvernator u Austriji otvorio muzej posvećen sebi

Arnold Schwarzenegger je doputovao u rodni austrijski gradić Thal, te otvorio muzej u svojoj rodnoj kući koji je posvećen njegovom životu

Fotografija vijesti
Više o

Arnold Schwarzenegger

,

Austrija

,

muzej

,

Thal

Arnold Schwarzenegger doputovao je u Austriju gdje je u petak posjetio svoj dom iz djetinjstva i otvorio muzej posvećen njegovu životu.

Stotine obožavatelja okupilo se u austrijskom selu Thalu nedaleko od Graza kako bi vidjeli kalifornijskog guvernera i filmsku zvijezdu. "Iza nas je mala stara kuća, prebojana u žuto i nedavno renovirana. No ovdje sam proveo svoju mladost", rekao je 64-godišnji Schwarzenegger mnoštvu okupljenih obožavatelja u vrtu.

Schwarzenegger je rekao da je muzej sada dom uspomena među kojima su prvi utezi koje je dizao kao tinejdžer i radni stol iz njegova guvernerskog ureda u Sacramentu.

Schwarzenegger je rekao da se nada da će priča o njegovoj neuobičajenoj transformaciji iz bodybuildera u filmsku zvijezdu, pa zatim u političara nadahnuti druge.

"Moja je velika želja da svi koji posjete ovaj muzej shvate da svatko može biti uspješan na svoj način. Svatko. Budite gladni! To je bio jedan od mojih prvih filmova (Stay hungry), i uvijek je bila moja filozofija. Ova kuća treba prenositi tu poruku", rekao je.

Lokalni dužnosnici otkrili su u vrtu brončanu statuu mladog Schwarzeneggera kako golog torza napinje svoje mišiće u položaju bodybuildera.

Schwarzenegger je rođen 1947. u Thalu, malom tradicionalnom štajerskom selu, a u SAD se preselio kada je imao 21 godinu.

07.10.2011. 18:24:39
Novi komentar
nužno
nužno