« Clubbing
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
ISLANDSKA ATRAKCIJA

GusGus dolaze rasplesati Zagreb

Islandska elektronska atrakcija GusGus rasplesat će Zagreb na nastupu 16. listopada u Aquariusu

Najveća ljetna atrakcija stiže u Zagreb
Najveća ljetna atrakcija stiže u Zagreb (AdriaEntertainment)
Više o

Aquarius

,

elektronska glazba

,

Island

,

koncert

,

GusGus

Nose titule jednog od najatraktivnijih izvođača ovog ljeta te će sve prisutne u Aquarisu podsjetiti zašto je to tako. U listopadu ćemo se još jednom sjetiti ljeta uz nordijsku elektroniku GusGusa koji su savršena uvertira za početak jesenske sezone dobrih koncerta i partya!

Islandski bend GusGus kroz 17 godina postojanja publici može ispričati bogatu i zanimljivu priču. Bend je osnovan 1995. godine u Reykjavíku kao rezultat kolektiva koji su tvorili različiti umjetnici kao što su Daniel August, DJ Herb Legowitz, snimatelj Stephan Stephensen, glazbenik Birgir Pórarinsson, producent Baldur Stefánsson i još šest drugih izvođača koji su tada zajedno sudjelovali na filmskom snimanju. Članovi benda su se nekoliko puta mijenjali, a od 2009. godine stalni članovi su President Bongo (Stephan Stephensen), Biggi Veira i Daniel August.

Konstantno kreativno aktivni, genijalni trojac su u posebno dizajniranim studiju snimili trenutno aktualan album - „Arabian Horse". Ovaj dance-pop album podsjeća na ranu house glazbu iz devedesetih, ali zadržava suvremenost i urbanost u maniri Massive Attacka. Nesumljivo, GusGus su na svom osmom albumu našli pravi spoj između moderne pop glazbe i elektronskih ritmova klupske scene. Uz elektronske zvukove, pjesme su prepune uzbudljivih trenutaka, dobrog popa i soula. "Arabian Horse" opisan je kao povratak njihovim glazbenim korijenima. Promociju albuma održali su u avionu na visini od deset tisuća metera te tako napravili korak dalje u svojoj originalnosti i kreativnosti. No, iako je razvojem tehnologije elektronska glazba vrlo napredovala GusGus se ne prilagođavaju prolaznim trendovima te i dalje koriste analognu opremu te tako kreiraju pravi elektrosnki zvuk.

Uz njihovo ime veže se pojam techno soul koji su sami izmislili budući da brojni glazbeni kritičari nisu znali u koji glazbeni žanr da ih svrstaju. „Nama techno nije samo udaranje, za nas je to glazba s dušom, izvrsno ukomponirana s drugim glazbenim žanrevima neovisno radi li se o jazzu ili drugom house smjeru glazbe"- kaže President Bongo.

ULAZNICE za koncert kreću u prodaju 22.8.2012. na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi nalazi se i popis prodajnih mjesta).

Cijene ulaznica su sljedeće:

22.8. do 31.8. 2012. ---- 80 kn
1.9.2012. do 30.9.2012. ---- 100 kn
1.10.2012. do 15.10.2012. ---- 120 kn
16.10.2012. ---- 150 kn

Najbrži glazbeni ljubitelji željni dobre zabave svoju ulaznicu mogu kupiti već za 80 kuna. Na sam dan koncerta, ukoliko ih još bude u prodaji, cijena ulaznice bit će 150 kuna.

*** Kapacitet je ograničen. U prodaji je samo 600 ulaznica!

***Ulaznice za koncert mogu se kupiti i u uredu Adria Zabave (Lanište 30, Arena dvorana, jug) na kartice i na rate!
*** Članovi fan kluba ADRIA ENTERTAINMENT ostvaruju posebne pogodnosti. Budi i ti član fan klupa Adria Entertainment i ostvari popust na ulaznice za koncerte!

GusGus su tokom svog djelovanja na glazbenoj sceni prepoznati kao jedan od najuzbudljivijih i najpoznatijih izvođača plesne elektronike. Tko je imao priliku vidjeti i čuti ih uživo zna koliko snage i osjećaja mogu prenjeti za vrijeme svog nastupa. Svatko tko želi biti dio urbane glazbene scene može zaplesati uz izvorne elektronske zvukove, zajedno s GusGusom u Aquarisu, 16.10.2012. godine.

Kraj jako dobrog ljeta, znači početak još bolje jeseni!

20.08.2012. 10:49:00
Novi komentar
nužno
nužno