« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Guns N’ Roses ipak uspjeli dovršiti CD

Nakon 14 godina čekanja W. Axl Rose objavio radosnu vijest

Fotografija vijesti

‘Chinese Democracy’, ime je nepostojećeg hard-rock albuma koji je po mnogo čemu rekordan. Nastaje već punih četrnaest godina, u uži izbor za objavljivanje ušlo je čak sedamdeset pjesama, a u snimanje albuma uloženo je 15 milijuna dolara, čime je trenutačno najskuplji album na svijetu.

Novi album grupe Guns N’ Roses, odnosno onoga što je od nje ostalo, već je zbog svega toga postao legendaran. Svake godine W. Axl Rose objavi neki novi datum izlaska ‘Kineske demokracije’, no više nitko ozbiljan ne vjeruje u to čudo.

Ovih je dana objavljeno da je grupa sasvim dovršila snimanje materijala. Predstavnik Geffen Recordsa, njihovog dugogodišnjeg izdavača, kune se da je svojim rukama držao kopiju albuma, a trenutačno se vrijeme troši na pregovore s Roseom oko novca i autorskih prava. Kao najnoviji datum izlaska spominje se dan otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu.

Vječna svađaGitarist Saul Hudson, poznatiji kao Slash, jedan od osnivača grupe, ovih će dana u Las Vegasu nastupiti sa svojom grupom Velvet Revolver. U planu je da se za mikrofonom izmjenjuju prijatelji grupe. Axl Rose nije na listi uzvanika. 

Da Gunsi zadrtih obožavatelja još imaju na pretek, dokazuje i internetska peticija kojom se od Axl Rosea traži da 2008. definitivno bude godina objavljivanja albuma.

Korak dalje otišao je i američki proizvođač gaziranih pića Dr. Pepper. Ta će kompanija, ako ‘Chinese Democracy’ bude objavljen ove godine, toga dana besplatno dijeliti svoje proizvode. ‘Svima, osim Slashu’, stoji u priopćenju na službenim stranicama tvrtke.

Nakon toliko godina čekanja fanovi sasvim očekivano od Axla zahtijevaju glazbeno remek-djelo. Međutim, teško im je bilo provjeriti kako nove pjesme zvuče, budući da Axl Rose još uvijek ima problema kad su nastupi Gunsa u pitanju.

Po dobrom starom običaju, razmažena zvijezda koja se nikako ne može pomiriti s činjenicom da više odavno nije najslavnija osoba na svjetskoj rock- sceni, i dalje otkazuje nastupe ako ga netko ‘krivo pogleda’, svađa se s obožavateljima preko mikrofona i noćna je mora svakom koncertnom promotoru. 

Piše: Piše: Marko Podrug
24.04.2008. 12:45:36
Novi komentar
nužno
nužno