« Fun
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
LEGENDE

Gubitnička himne engleske reprezentacije by Monty Python

Pythoni su predvidjeli prilično sumornu izvedbu engleske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu na svoj način

Kad te se Pythoni dohvate ...
Kad te se Pythoni dohvate ... (Screenshot YouTube)
Više o

Monty Python

,

Always Look On The Bright Side Of Life

Monty Python i dalje izaziva pozornost, desetljećima nakon vrhunca slave, a ovoga su puta na tapeti komičara našli engleski nogometaši.

Pjesma koju su izdali nekoliko dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva koje se održava od 12. lipnja do 13. srpnja, sada sadrži stihove koji predviđaju poraz engleske momčadi u nadolazećim utakmicama u Brazilu:

'Kada na Svjetskom prvenstvu igraš, i velike nade imaš, i svi pobjedu svoje momčadi žele
A oni te razočaraju jako, i u grad se vrate kradom, vrijeme je da ova blesava pjesma krene.' 

('When you're in the World Cup, and all your hopes are up, and everybody wants your team to win 
Then they go and let you down, and come slinking back to town/ It's time for this daft song to begin'
).

Pjevač Eric Idle pjeva nakon refrena: 'Razvedrite se, sljedeći put' (Cheer up, next time). Nova omotnica za singl prikazuje svih šest članova Monty Pythona s nevjerojatno širokim osmjesima na vrhu tijela igrača stolnog nogometa.

Always Look on the Bright Side of Life originalno je pjesma iz trupine vjerske satire 'Brianov život' ('Life of Brian'), a otpjevao ju je i napisao Idle. Njegov lik u filmu je razapet na križu odmah do glavnog lika - Briana Cohena, Isusovog suvremenika, čiji život jako nalikuje na onaj Mesije. Pjesmu osuđenici na smrt pjevaju razapeti na križevima u upečatljivoj završnoj sceni.

YouTube stranica Monty Pythona tvrdi da je pjesma postala popularna kao navijačka pjesma fanova nogometnog kluba Sheffield Wednesday u ranim devedesetima. Jedna anketa je 2005. otkrila da je treća najpopularnija pjesma na sprovodima u Velikoj Britaniji koju, prema BBC-u, Britanci traže da im svira na konačnom ispraćaju.

Kao što su to učinili s 'Always Look on the Bright Side of Life', živući članovi Monty Pythona (John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin) će preispitati i nadopuniti skečeve iz njihove kultne karijere u sklopu deset predstojećih nastupa u londonskoj O2 areni u srpnju.

Svoje nastupe nazvali su 'Monty Python Live (Mostly)' s tagom 'Jedan manje, još pet' ('One Down, Five to Go'). Naime, šesti član trupe Graham Chapman umro 1989. godine. Zadnji reunion nastup će se emitirati u kinima diljem svijeta 20. srpnja.

Članovi su priznali da je grupino ponovno okupljanje motivirano financijski. Grupa će također izdati box set svih albuma 30. lipnja pod nazivom 'Monty Pythonovo totalno smeće: Kompletna kompilacija' ('Monty Python's Total Rubbish: The Complete Collection').

10.06.2014. 19:12:55
Novi komentar
nužno
nužno