« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
OHIO

Grom razorio poznatu statuu Isusa

Nakon požara i udara groma od statue koja je koštala pola milijuna dolara ostao je samo čelični okvir

statua Isus
statua Isus (Wikipedia)
Više o

grom

,

Glazbeni globus

,

amorex

Udarac groma i požar koji je potom izbio potpuno je u ponedjeljak uništio 19 metara visoku statuu Isusa Krista izgrađenu ispred evangeličke crkve u Monroeu, u američkoj državi Ohio.

Statua "Kralja nad kraljevima", jedan od najprepoznatljivijih simbola jugozapadnog dijela te savezne države, smještena je odmah uz državnu cestu 75, tek nešto sjevernije od Cincinnatija.

Visoka 19 i široka 13 metara, skulptura prikazuje Isusa od torza naviše kako se izdiže iz vode, u stvari iz bazena za krštenja, i uzdignutih ruku gleda u nebo. Napravljena je od plastike i fiberglasa na čeličnom okviru, što je i jedno što je od statue ostalo nakon požara koji je počeo u ponedjeljak kasno navečer po mjesnom vremenu. Gradnja se financirala donacijama i koštala je pola milijuna dolara.

Svojim neobičnim izgledom statua je izazivala zbunjenost putnika na cesti 75, brojne kontroverze, često i podsmjehe. Tako joj je jedan od nadimaka bio "Touchdown Jesus" jer je svojim raširenim rukama i pogledom u daljinu ljude podsjećao na igrača američkog nogometa koji hvata loptu.(hina/metro-portal)

15.06.2010. 11:25:39
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Jesus Ali
    15.06.2010. 11:49
    Naravno da je to bozije dijelo.Rugati se bozijim poslanikom i lik mu izradjivati onako kako se tkome svidja.Nema slike iz tog vremena Isusa,a pogotovo taj odvratni stereotip da je crvenkaste kose i plavih ociju.To vrijedja svakog vjernika,pa je Bog intervenirao u ovom slucaju....svaka mu cast!
  2. avatar
    biba
    15.06.2010. 12:33
    mislim stvarno...kako ružna statua. nisam neki vjernik, ali u ovom slucaju mogu samo reci: ima boga!
Novi komentar
nužno
nužno