objavljeno 26.07.2014. 12:19:00
VRIJEME ZA VIKEND

Grmljavinsko nevrijeme zahvatit će Hrvatsku u nedjelju

Kako prognozira DHMZ, vikend će biti u znaku promjenjivog vremena s grmljavinom i pljuskovima koji se u nedjelju trebaju proširiti na cijelu Hrvatsku

Za nedjelju je prognoza izuzetno loša
Za nedjelju je prognoza izuzetno loša (Arhiva)

Vrijeme za vikend neće ići na ruku putnicima, jer je Meteoalarm izdao upozorenje za subotu zbog opasnosti od grmljavinskih pljuskova za gospićku, karlovački, osječku, riječku i zagrebačku regiju. 

Nedjelja će donijeti jednako loše vrijeme, no upozorenje za drugi dan vikenda izdano je za gotovo cijelu zemlju.

U prvom dijelu subote u većini predjela djelomice, a u istočnm i južnim pretežno sunčano. Jače naoblačenje, zatim kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se već tijekom prijepodneva mjestimice na sjevernome Jadranu, zatim u Gorskome kotaru i Lici, a poslijepodne će se proširiti na sjeverozapad, do kraja dana ponegdje i na Dalmaciju i Slavoniju. Izraženijih pljuskova bit će lokalno u Istri. Vjetar slab, a na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 31°C.

U nedjelju u unutrašnjosti se očekuje vrlo promjenjivo i nestabilno s čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Na Jadranu u noći i prijepodne također promjenjivo s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a sredinom dana i poslijepodne pretežno sunčano. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo.

26.07.2014. 12:19:00
http://m.metro-portal.hr/grmljavinsko-nevrijeme-zahvatit-ce-hrvatsku-u-nedjelju/86380/