« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IZVANREDNO STANJE

Grčka tone u kaosu zbog štrajka

Prosvjed su najavili i policajci, vatrogasci i obalna straža, a trebali bi se okupiti ispred ravnateljstva policije

(Getty Images)
Više o

grčka ekonomija

,

Grčka štrajk

,

Grčka prosvjed

,

grčka kriza

Grčka je u četvrtak ponovo paralizirana zbog općeg štrajka, drugi put u petnaest dana, kojeg su zbog strogih mjera štednje organizirali veliki središnji sindikati, javlja AFP.

Od ponoći je paraliziran zračni i pomorski promet, a željeznički promet je uvelike poremećen. U Ateni je u funkciji samo jedna linija podzemne željeznice i to samo zato da bi se prosvjednici mogli sredinom dana okupiti na prosvjedima. Ostali gradski prijevoz, tramvaji i autobusi, također je paraliziran.

Prosvjedi su predviđeni i u ostalim grčkim gradovima , posebice u Solunu, drugom po veličini grčkom gradu.

Prosvjed su za četvrtak najavili i policajci, vatrogasci i obalna straža, a trebali bi se okupiti ispred ravnateljstva policije.

Zbog štrajka će biti zatvorene škole, dok će banke i velike tvrtke raditi skraćeno. Javne bolnice su otvorene, ali rade s manjim brojem osoblja. Zemlja je i u informacijskoj blokadi zbog štrajka novinara radija i televizije. Nacionalna agencija ANNa je obustavila svoju emisiju na 24 sata, a u petak neće izaći ni novine.

Sindikati su bili u štrajku 24. veljače te prošlog petka, kada je socijalistička vlada u parlamentu izglasala stroge mjere štednje zbog financijske krize. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 11:07:13
Novi komentar
nužno
nužno