« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POMOĆI ĆE?

Grčka idućeg tjedna podiže zajam od više milijarda eura

Vlada će podići zajam od pet milijarda eura, a ako želi nastaviti s refinanciranjem svog duga, Grčkoj do konca svibnja treba gotovo 20 milijarda

(Shutterstock)
Više o

Grčka dug

,

grčka kriza

,

Grčka pomoć

,

Petros Christodulu

Grčka će idućeg tjedna podići zajam od nekoliko milijarda eura, piše Financial Times u subotu, nakon dogovora kojim 16 zemalja eurozone želi pomoći Grčkoj.

Petros Christodulu, direktor agencije za upravljanje grčkim javnim dugom, izjavio je za Financial Times da vlada u Ateni kani podići zajam od pet milijarda eura (6,7 milijarda dolara) na tržištima obveznica.

"Htjeli bismo se vratiti na tržište do konca ožujka", rekao je grčki dužnosnik.

Kako bi mogla nastaviti s refinanciranjem svog duga, Grčkoj do konca svibnja treba gotovo 20 milijarda eura (27 milijarda dolara).

Atena će najvjerojatnije ovog mjeseca emitirati obveznice na tri do pet godina, a novu emisiju planira u travnju, što će biti glavna provjera povjerenja, piše Financial Times.

No grčko ministarstvo financija reklo je u subotu da još nema nikakve odluke o nadnevku podizanja zajma.

Šesnaest zemalja eurozone dogovorile su se u četvrtak o mješovitoj europskoj bilateralnoj pomoći i o intervenciji Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ako ona Grčkoj bude potrebna. (hina/metro-portal)

27.03.2010. 19:21:38
Novi komentar
nužno
nužno