« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
RIO DE JANEIRO

Gradonačelnik Ria otvorio karneval na kojem se očekuje 850 tisuća posjetitelja

Koliko posjetitelja - toliko i kilograma smeća zanimljiva je činjenica jer su prošle godine komunalne službe morale očistiti 850 tona smeća

Fotografija vijesti
Više o

Rio de Janeiro

,

karneval

,

karneval Rio de Janeiro

Pod kišom zlatnih konfeta i uz zvuk fanfara, debeli kralj Momo, simbol svega pretjeranog na karnevalu, u petak je dobio simbolični ključ grada Rio De Janeira i otvorio pet dana svečanosti čiji će vrhunac biti povorka škola sambe na 'sambodromu'. "Pozdravljam kraljevsku obitelj karioka kralja Momu. Predajem gradonačelničke ovlasti kralju Momi. Dajem mu svu vlast nad gradom, gradom u kojem će vrijeme biti lijepo i s obnovljenim sambodromom", rekao je gradonačelnik Rija Eduardo Paes, predajući ključeve.

Gradske vlasti očekuju više od 850 tisuća posjetitelja karnevala iz Brazila i svijeta, a na očuvanju reda angažirano je 12 tisuća policajaca.

Zanimljivo je da broj posjetitelja odgovara i broju kilograma smeća koje oni u prosjeku ostave pa je prošle godine nakon završetka festivala trebalo očistiti oko 850 tona smeća.

Gradski službenici Rio de Janeira rasporedili su 80 pokretnih medicinskih službi, 1.000 prometnih policajaca, a postavljeno je oko 15.000 toaleta po cijelom gradu što je dio kampanje zabrane uriniranja u javnosti.

18.02.2012. 11:16:43
Novi komentar
nužno
nužno