« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
BERLUSCONI NAJAVLJUJE

Gradnja mosta između Italije i Sicilije počinje u prosincu

Projekt vrijedan 6,1 milijardu eura već je bio otkazan, a zbog žestokog protivljenja ravan je hrvatskom 'Pelješkom mostu'

(Wikipedia)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Sicilija

,

Messina

,

most Sicilija

Šef talijanske vlade Silvio Berlusconi u srijedu je najavio kako će gradnja mosta na tjesnacu Messine, između Sicilije i kontinentalne Italije početi u prosincu, unatoč velikom opiranju tom planu posebice nakon nevremena na Siciliji.

"U prosincu i siječnju počet ćemo radove na mostu na tjesnacu", rekao je šef vlade na konferenciji za novinare u Rimu.

U nevremenu i odronu tla na Siciliji poginulo je najmanje 30 ljudi početkom listopada, i tada su tom već kritiziranom planu upućene dodatne kritike, posebice ekologa, a upozoreno je i da je preskup, dok udruge i politički dužnosnici drže da nije stvarno potreban.

Predsjednik države Giorgio Napolitano ga je kritizirao i zauzimao se za "sigurniji plan umjesto faraonskih konstrukcija".

Most čija predviđena cijena iznosi 6,1 milijardi eura, trebao bi se protezati na blizu 3,7 km dužine 64 metra iznad mora. Plan je pokrenula prethodna Berlusconijeva vlada 2001. a zatim ga je otkazala Prodijeva vlada 2006. Tijekom kampanje za parlamentarne izbore u travnju 2008. Berlusconi je obećao da taj projekt neće biti napušten. (hina/metro-portal)

14.10.2009. 17:25:46
Novi komentar
nužno
nužno