« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Gradnja luksuzne četvrti kraj Arene

CCS Ulaganja dobila odobrenje za početak gradnje "Savskog parka - istok"

Hoće li projekt biti sličan onome Savski park - zapad?
Hoće li projekt biti sličan onome Savski park - zapad?
Više o

Arena Zagreb

,

Savski park - istok

,

zagrebački projekti

,

CCS Ulaganja

Tvrtka CCS Ulaganja objavila je danas da je dobila odobrenje za početak realizacije projekta gradnje luksuzne četvrti Savski park - istok, čija se vrijednost procjenjuje na 180 milijuna eura, objavljeno je danas iz te tvrtke.

Usvajanjem Urbanističkog plana Gradske skupštine, održane 15. srpnja, tvrtka CCS Ulaganja osigurala je sve potrebne preduvjete za realizaciju tog projekta koji uključuje izgradnju tornjeva u zoni koja će biti povezana s parkom Jarun planiranim novim mostom, a nalazit će se nasuprot rukometnoj dvorani "Areni".

Početak izgradnje planiran je za 2009. godinu, a završetak se očekuje do kraja 2011. godine.

Iz CCS Ulaganja najavljuju i da će raspisati međunarodni arhitektonski natječaj na kojem će biti odabrano najbolje projektno rješenje za realizaciju projekta.

"Savski park", navode iz te tvrtke, je složena urbanistička cjelina, u kojoj će se, osim nebodera uređenih prema američkim standardima, graditi i privatna poliklinika, multimedijska knjižnica, dječji vrtić, te poslovnice banaka, pošte i ostali trgovački i uslužni kapaciteti, kao i hotel s četiri zvjezdice.

Investicijska kuća CCS Ulaganja iz Zagreba je dio CCS Grupe koja posluje u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i Bugarskoj

Ukupni prihod u 2006. i 2007. bio je 184 milijuna kuna, ostvaren razvojem građevinskih projekata, rekonstrukcijom poslovnih i trgovačkih centara, te izgradnjom stambenih objekata.

Tvrtka je pred završetkom projekta izgradnja trgovačkog centra Store Land u Varaždinu, čije se otvaranje očekuje u rujnu, kao i pred početkom gradnje Store Landa u Vukovaru i poslovno-trgovačkog centra u Puli. Otvorenje Store Land centra u Vukovaru planiraju za svibanj iduće godine, a poslovno-trgovačkog centra u Puli za lipanj 2010. godine. Ujedno navode kako su u pripremi još četiri Store Land trgovačka centra, i to u Karlovcu, Kaštelima, Slavonskom Brodu i Rijeci. (HINA)

23.07.2008. 14:28:20
Novi komentar
nužno
nužno