« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
GENERAL

Gotovina dao intervju srpskom Kuriru

Gotovina je poručio izbjeglim Srbima da se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska "njihova domovina, kao što je i moja"

Gotovina poslao poruku izbjeglim Srbima
Gotovina poslao poruku izbjeglim Srbima (Arhiva)
Više o

Ante Gotovina

,

Kurir

,

intervju

Rat je stvar prošlosti, treba se okrenuti budućnosti, a izbjegli Srbi se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska i njihova zemlja, kazao je hrvatski general Ante Gotovina u ekskluzivnom intervjuu beogradskom tabloidu Kuriru.

U intervjuu koji je objavljen u broju od ponedjeljka, Gotovina je poručio izbjeglim Srbima da se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska "njihova domovina, kao što je i moja". "Nije ovo moja kuća više nego što je njihova", dodao je general Gotovina, kako ga citira Kurir. List navodi da će u ponedjeljak na svom portalu objaviti i tonski zapis intervjua.

Na pitanje novinarke "Kurira" hoće li će Srbi povjerovati njegovom pozivu da se vrate, Gotovina je uzvratio da je "to stvarnost" i ponovio kako je Hrvatska i njihova kuća. "To je jasno. Pa, nije ovo moje više nego što je njihovo. Oni koji se žele vratiti, koji imaju kuće ovdje, ne trebam ih ja pozivati. Oni trebaju doći", rekao je general Gotovina.

Na pitanje hoće li se u zalagati da zločini nakon Oluje, za koje je on u Haagu oslobođen odgovornosti, u Hrvatskoj budu procesuirani Gotovina je odgovorio: "Gledajte, bio je rat. To je stvar prošlosti, okrenimo se budućnosti, a ono što je prošlost pripada prošlosti i postoje institucije koje se time bave".

19.11.2012. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno