« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
u roku

Gotova Arena Zagreb

Prvim (auto)golom Bandić obilježio dovršetak Arene Zagreb

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

zagrebačka Arena

,

Arena Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je zabio prvi gol rukomentnom loptom u dvorani "Arene Zagreb" čime je ujedno obilježen dovršetak tog, kako je istaknuto, najvećeg sportskog objekta u suvremenoj Hrvatskoj.

"S radovima smo završili danas, 15. prosinca, kao što smo i obećali", rekao je predsjednik Uprave "Ingre" Igor Oppenheim i dodao kako očekuje da se primopredaja obavi u narednih desetak i da u tom roku dvorana dobije uporabnu dozvolu.

Gradonačelnik Bandić je u obilasku dvorane prije, kako kaže, "završnog glanca", izvijestio da će tehnički prijem dvorane po segmentima, na čemu sada rade stručnjaci Gradskog ureda za prostorno uređenje, biti obavljen za desetak dana.

"Nadam se da će se između Božića i Nove godine odigrati prva utakmica", kazao je Bandić i precizirao da bi se 28. prosinca mogla javiti prva prigoda da Zagrepčani napune dvoranu jer iz Hrvatskog rukometnog saveza najavljuju dolazak ruske reprezentacije i prijateljsku utakmicu Hrvatska- Rusija.

"Iako su 'nevjerni Tome' govorili da nećemo uspjeti, za desetak dana zaigrati ćemo u dvorani", kazao je Bandić, a osobno se već danas prihvatio rukometne lopte i prvi gol zabio pročelniku Ureda za prostorno uređenje Davoru Jelaviću, koji je preuzeo ulogu golmana.

Svečanosti završetka radova bili su nazočni i naši proslavljeni rukometaši Mirza Džomba i Ivano Balić.

Gradnja "Arene Zagreb" koja može primiti više od 15.000 posjetitelja, počela je 20. srpnja prošle godine, a nakon Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. služit će za brojna športska, kulturna i poslovna događanja.

"Želimo osigurati što više događaja i da dvorana 'živi' cijele godine", kazao je Zdenko Antunović, direktor podružnice Zagrebačkog holdinga "Arena Zagreb" koja je prije desetak dana raspisala jednomjesečni natječaj za koncesionara "Arene" i na koji su se dosad javile dvije zainteresirane tvrtke iz Njemačke i SAD-a. (hina/metro-portal)

16.12.2008. 08:00:46
Novi komentar
nužno
nužno