« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
EXTANT

Goran Višnjić i Halle Berry na Pickboxu

S Pickboxom zavirite u ne tako daleku budućnost u kojoj Goran Višnjić i Halle Berry kao bračni par u seriji Sjeme života spašavaju svoju obitelj, ali i čovječanstvo

Extant ili Sjeme života na Pickboxu
Extant ili Sjeme života na Pickboxu (Pickbox)
Više o

Goran Višnjić

,

Halle Berry

,

sjeme života

,

Pickbox

,

Extant

Upravo su bebe izvanzemaljci i djeca roboti s umjetnom inteligencijom savršeni začin svake znanstvenofantastične priče, ali Sjeme života ponajprije je obiteljska priča. Budućnost u seriji nije utopija ni zajednica u kojoj je sve loše, nego se naslanja na globalnu paranoju i teoriju zavjere kako bi se vratila obiteljskim korijenima i životu koji nije moguće uništiti.

Steven Spielberg, izvršni producent serije, kaže da ga je na prvu privukla Mollyna priča o odnosu sa suprugom i što se događa kada se ona vrati doma trudna, ne znajući tko je otac. Što je još gore, otac možda uopće nije živo biće. Stvar je dodatno intrigantna s obzirom na to da su Molly i njezin suprug godinama pokušavali začeti vlastito dijete, što je bilo nemoguće jer ona nije mogla zatrudnjeti. Upravo zbog toga John (Goran Višnjić) razvija robota umjetne inteligencije kojeg odgajaju kao vlastitog sina.

Spielberg nije želio precizno odrediti kada se u budućnosti odvija radnja serije. Automobili izgledaju kao da je riječ o vrlo bliskoj budućnosti, kao i općenito okružje u kojem se Sjeme života odvija. Želio je da se gledatelji mogu uživjeti u seriju, da svijet ne bude odbojan jer izgleda kao nešto nemoguće.

Budući da gledatelji vole gledati serije koje ih iznenađuju, šokiraju i uzbuđuju, nećemo otkriti više od podatka da upravo sve to ima Sjeme života i da je najavljeno snimanje nove sezone - gledajte ekskluzivno na Pickboxu!

Uloge:

Halle Berry (Molly Woods)

Goran Višnjić (John Woods)

Pierce Gagnon (Ethan Woods)

Hiroyuki Sanada (Hideki Yasumoto)

Camryn Manheim (Sam Barton)

Grace Gummer (Julie Gelineau)

Michael O'Neill (Alvin Sparks)

JESTE LI ZNALI:

Steven Spielberg i SF-projekti

Stevena Spielberga oduvijek su zanimali filmovi i serije sa znanstvenofantastičnom tematikom. Od Bliskih susreta treće vrste iz 1977. i globalnog hita E. T. iz 1982., Spielberg je već gotovo 40 godina uronjen u ideju o izvanzemaljcima i putovanju u svemir, a to prati i tehnologija budućnosti. Kad su ga pitali ponosi li se time što je 2002. godine u filmu Specijalni izvještaj (Minority Report) u sceni gdje Tom Cruise ulazi u trgovinu odjeće GAP, a videoreklama mu se obraća osobno imenom, vrlo precizno predvidio da će se reklame prikazivati prilagođene svakom pojedinom potrošaču ponaosob, odgovorio je: "Ponosim se, ali to je mač s dvije oštrice. Stvarno se poprilično ponosim svim inovacijama kojih smo se moji suradnici i ja dosjetili kad smo pripremali priču za film Specijalni izvještaj koji se odvija u bliskoj budućnosti. Ali sam jednako tako i ljut na samog sebe što nisam patentirao sve te ideje, jer da jesam, sad bih posjedovao Facebook i iPhone. Da sam samo mogao predvidjeti da će to zaista biti naša budućnost, a ne znanstvena fantastika, da ćemo uskoro imati tehnološku platformu koja će nam omogućiti da nas naši prsti odvedu u svijet informacija. Pisci znanstvenofantastičnog žanra pišu danas o tome kako će svijet izgledati u budućnosti, a danas je sva tehnologija nadohvat ruke. Uvijek mi je zanimljivo vidjeti da se ono o čemu maštaju SF-pisci kao o dalekoj budućnosti zapravo ostvari u 7-10 godina."

Halle Berry o Goranu Višnjiću

Halle Berry kao megazvijezda filmskog platna, prva crnkinja koja je 2001. godine za glavnu žensku ulogu osvojila Oscar (Monster's Ball), serijom Sjeme života vratila se na televiziju nakon zadnjeg pojavljivanja 1991. godine. Za Gorana Višnjića, partnera u ovoj napetoj SF-seriji, ima samo riječi hvale: "Oduševila sam se kad sam čula da će Goran Višnjić glumiti mojeg supruga. Veliki sam Goranov fan otkad sam gledala Početnike (Beginners), gdje sam uočila njegov golemi talent i odmah sam poželjela raditi s njim ako bude prilike. Mislim da je on savršen u ulozi Johna, da je odlično prikazao osobu koja ujedinjuje umnu i fizičku snagu. On je vrlo seksi, ali ponajprije je znanstvenik, inteligentan i posvećen svom projektu. Goran je obiteljski čovjek, takav mu je karakter, a to savršeno odgovara ovoj ulozi."

30.10.2014. 15:17:00
Novi komentar
nužno
nužno