« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
INTERNETSKI DIV

Google uvodi pretraživanje glasom i slikama

Od sada ćete Internet moći pretraživati glasovnim naredbama, kao i umetanjem slika u polje pretrage

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Google Chrome

Google je ovaj tjedan javnosti predstavio nekoliko dodataka svojoj internetskoj tražilici, među kojima su korisnicima svakako najzanimljiviji mogućnost pretrage slikom i glasovnim naredbama.

Pretraga slika je već godinama dio svih tražilica, ali Google sada korisnicima omogućava da pretražuju Internet koristeći se slikama sa neke web stranice. Korisnici također mogu i umetnuti sliku sa svojeg računala direktno u polje za pretragu slika, a Google će pretražiti web u potrazi za releventnim rezultatima.

Druga važna novost koju je predstavio ovaj internetski div jest pretraživanje pomoću glasa. Umjesto da upisujete tekst u polje za pretragu, jednostavno spojite mikrofon i recite Googleu pojam koji vas zanima, a softver će vaš glas pretvoriti u tekst. Kako bi mogli koristiti ovu opciju, morate imati instaliranu najnoviju verziju pretraživača Google Chrome.

O tome koliko će ove novotarije doista biti korisne prosječnom korisniku pokazat će vrijeme. U međuvremenu, pogledajte i video kako to u praksi izgleda.

16.06.2011. 11:41:00
Novi komentar
nužno
nužno